Aanloop

Langzaamaan vergroot zich mijn actieradius. Hoe vaak schreef ik dat de afgelopen weken al. Maar het is zo. Ik heb zelfs de Albert Heijn al weer gehaald. Op de terugweg is spierpijn wel mijn deel en de steun van een wandelstok onontbeerlijk, maar ik kom verder en verder. Maar naast die wandeling, daarover later meer, was er ook de nodige aanloop. Mooi woord en voor velerlei uitleg vatbaar.
Ik was gisteren druk in mijn blog bezig toen de telefoon ging. Ik zit een een clubje waar ik al vaker aandacht aan besteedde, dus dat laat ik nu maar voor wat het is. Een van de leden van dat clubje had een uurtje over, was in de stad en vroeg of hij even langs kon komen. Vanzelfsprekend. Hij bracht iets voor bij de koffie mee, ik maakte koffie en wij koutten genoeglijk over literair Nijmegen. Want daar hield dat clubje waar wij allebei lid van zijn zich mee bezig.
Ik had dit eerste bezoek nog niet uitgelaten of daar ging de voordeurbel. Het was Ex, die wel zin had in een kopje koffie. Van harte welkom ook. En samen met haar ondernam ik mijn expeditie naar Albert Heijn. Daar kwam ik er achter dat de aardbeientijd echt voorbij is. Voor het eerst in twee maanden rekende ik weer af.  Een kleine teleurstelling, mijn favoriete kassière was er niet. Maar bij zo’n eerste uitstapje kun je niet alles hebben. Wel zwaaide ik naar een aantal bekenden die mij ziende hun duim opstaken of een kort praatje maakten. Ik behoor weer tot het rijk der levenden!
Laat in de middag, Ex is dan al weer lang vertrokken, komt er een lid van de zaterdagse koffieclub langs om te informeren hoe het er mee is. We hebben het ook over het prachtige interview dat hij in de NRC afgelopen weekend gaf over de wijze waarop hij met de dood van zijn kleinkind bezig is. In alle opzichten een aangrijpend verhaal en met dat interview heeft hij weer een monumentje voor zijn kleindochter opgericht. Tijdens zijn bezoek komt ook Gade thuis.
De afgelopen weken gingen er dagen voorbij dat ik buiten Gade niemand zag of sprak. Nu was het een dag die overliep van aanloop en dan heb ik het nog niet eens gehad over de twee buitenlandse gasten die te logeren zijn en de de leden van Gades leesclub die ’s avonds bij haar bij elkaar komen en mij hartelijke begroeten. Aanloop te over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *