Advies

Mij mankeert het een en ander. Nee, geen klaagzang, daar is geen enkele reden voor. Nu ja, vooruit misschien een heel kleintje. Maar de leuke dingen overheersen. De geschiedenis van mijn leven kan in chocoladeletters geschreven worden. Dat zou je misschien niet zeggen als je ziet tot welke therapeuten ik mij herhaaldelijk wend om de zaak nog draaiende te houden. Zo bezoek ik met enige regelmaat een huisarts, een praktijkondersteunster, een cardioloog, een fysiotherapeut, een osteopaat, een diëtiste, een pedicure, een tandarts en een podotherapeut. Maar verder gaat het goed met mij! Er gebeuren ook nog heel wat leuke dingen die ik met leuke mensen beleef.
Vanochtend was ik bij mijn podotherapeut. Een paar weken geleden had hij mij nieuwe zooltjes aangemeten en nu moest ik ter controle. Ik was niet helemaal gelukkig met het effect van deze hulpmiddelen en de podotherapeut ging onmiddellijk aan de slag om ze aan te passen. Dat lijkt een verstandige ingreep te zijn geweest. Het loopt iets comfortabeler, maar lopen als zodanig is nog steeds geen pretje. Ik deel dat met mijn therapeut. Hij vertelt mij dat hij zich afvraagt of mijn lijf niet te zuur is. Gevolg daarvan is een snellere verzuring, die het lopen bemoeilijkt. Dat leidt hij af uit de manier waarop ik opsta en mij voortbeweeg. Zijn advies is dat ik mij eens zou moeten laten doormeten door iemand die daar verstand van heeft en er dan een behandeling opzetten. Hij denkt dat dat best eens wat soelaas zou kunnen bieden. Ik vertel hem dat Gade mij al jaren aanspoort eens naar haar arts te gaan die in dit soort zaken bedreven is. Maar dat ik ook gezien het fikse aantal therapeuten dat al met mij bezig is, die boot steeds een beetje afgehouden heb. En het is makkelijker een advies van je echtgenote naast je neer te leggen, dan dat van een professionele hulpverlener.
Als ik thuiskom, knikt Gade begrijpend. Het lijkt haar een goede zaak, een goede zaak die zij al jaren bepleitte, maar waar ik nu pas gehoor aan ga geven. Volgend jaar, maar dat is nog maar een paar dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *