Afscheid

Het is de laatste dag. Niet alleen van de 100ste editie van de Vierdaagse, maar het is ook mijn laatste dag als lid van het UC. Na 17 jaar vind ik het mooi geweest. En het is inderdaad mooi geweest. Zeventien afwisselende jaren, met verschillende petten op actief geweest. Speaker bij de intocht en de vlaggenparade, samen met de onovertroffen Bep, de Blarenbode mee gemaakt, terloops een vraag van een journalist beantwoord, maar vooral ook 17 jaar veel lol, heel veel lol met elkaar. Samen met al die vrijwilligers een product neer zetten dat zijn weerga niet kent. Niet in Nijmegen, niet in Nederland, niet in de wereld. Iets om trots op te zijn.
Waarom is dit dan toch de laatste dag voor mij als UC’er? Ik had mij voorgenomen om net voor mijn 70ste te stoppen. Je moet oppassen niet die oude man te worden die om de haverklap vertelt dat het vroeger allemaal beter was. Dat geldt voor een heleboel dingen, maar niet voor de Vierdaagse, die zich blijft verbeteren. De 100ste editie wilde ik nog letterlijk en figuurlijk meemaken. Die zit er nu op. Voor de Blarenbode ben ik uitgeschreven.
Vanaf morgen weer een blog als gebruikelijk.

4 reacties op Afscheid

 1. Rein Verdijk schreef:

  Jammer Jan. Volgens mij had je nog wel 20 Vierdaagsedagen meegekund…. 😉

 2. Roos schreef:

  Jan ik ga je missen!

 3. Jill schreef:

  Jan, ik ben er nog maar net en dam vertrek je 🙁
  Was gezellig deze week!

 4. André Sonneville schreef:

  Goede Jan,

  Hartelijk dank voor 15 jaar humor, filosofie, prachtige columns, vrolijke noten, en, somtijds kritische, vingers aan de pols.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *