Antenne

Het beeld van onze tv is langzaamaan aan het verkruimelen. Het lijkt tijd voor een nieuwe tv. Nu kijken we nog naar een exemplaar van bijna 15 jaar oud. Een erfstuk van Gades moeder. Het beeld lijkt soms op het beeld dat we lang geleden hadden, toen ieder huis nog een eigen antenne op het dak had staan. Elke fikse storm was weer goed voor een aantal omgewaaide exemplaren. Ooit besloten we, ik woonde nog in een vorig huis, met een aantal buren een centrale antenne te nemen. Acht huizen werden aangesloten op het gevaarte dat tegen een van de zijmuren werd gemonteerd. De mast was zo hoog dat we zelfs Belgiƫ I en II konden ontvangen. De wereld leek aan onze voeten te liggen.
Maar nu liep de beeldkwaliteit bij het erfstuk tamelijk hard terug. Bij vlagen was het beeld helder als nooit te voren, maar dan kwam er weer een korreldichtheid die het kijken niet echt veraangenaamde. Op dus naar onze vaste elektronicahandel. We oriƫnteerde ons en gisteren, het was twee paasdag, de winkels waren open, kochten we een nieuwe tv. Zojuist zijn de mannen van de winkel hem komen installeren. En ziet het beeld was nog net zo korrelig, als bij de oude tv. Ai, wat nu gedaan. De mannen opperde dat de kabel, die van voor naar achter door het huis loopt, misschien niet sterk genoeg was. Ze rommelen wat bij het kastje waar de kabel het huis binnenkomt en sluiten die direct, zonder signaalversterker, aan op de verlengkabel. Het beeld is voor een analoog signaal perfect! Misschien was er wel helemaal geen nieuw toestel nodig geweest! En lag het euvel in de aansluiting. Een nieuw splittertje, zegen de mannen kan uitkomst bieden.
Gade en ik hebben gisteren ook gelijk een afspraak bij een provider gemaakt. Die gaat over een paar dagen er voor zorgen dat we een totaalpakket kunnen gebruiken met tv, radio, internet en telefoon. En dan is een digitale tv toch wel plezierig.
De mannen nemen de oude tv mee. Wie weet hoe goed het bakbeest nog was? Maar ach, schreef Schierbeek al niet: “Wat gemaakt is vraagt om vernietiging, opdat de schepping voort kan gaan.” En we hebben de economie weer een impuls gegeven door de aanschaf bij de detailhandel. Crisis, aan ons zal het niet liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *