Bankje

Ooit, jaren geleden, verplaatste wij de tv van voor in de kamer naar achter in de kamer. Op de plaats waar oorspronkelijk de tv stond kwam een gezellige houtkachel te staan. En inderdaad in het stookseizoen is die goed voor een plezierige warmte en menig genoeglijk leesuurtje. Waar toen wel een einde aan kwam was het het samen op de bank tv-kijken. Toch een goed Nederlandse gewoonte. De bank verhuisde niet mee naar achter. Voor de tv kwamen twee aparte fauteuils. Een voor mij, een voor Gade.
Een paar weken geleden ging Gade voor mij bij de Thuiszorgwinkel een looprekje halen. Ze kwam niet alleen met dat rekje thuis maar ook met een enthousiast verhaal over de de winkel naast de Thuiszorgwinkel. Het was een winkel die eerst bij ons in de buurt was geweest, maar door ruimtegebrek gedwongen was te verhuizen naar een ruimer pand. Naast de winkel van rolstoelen, krukken en urinaals. Ze was daar even binnen gelopen en geconfronteerd met een menigte aan banken en bankjes in allerlei soorten en maten. Misschien, zo zei  zij, werd het wel eens tijd om de twee tv-stoelen te vervangen door een heus bankje. Ik bladerde, zonder al te veel interesse, de meegebrachte catalogus door. Leuk, maar voor mij voldeden de fauteuils nog uitstekend. Daarmee leek het onderwerp voorlopig afgesloten.
Gisteren brachten we samen de rolstoel en het looprekje terug naar de Thuiszorgwinkel. Niet meer nodig. Ik verplaats me met behulp van een kruk. Ik wachtte geduldig in de auto totdat Gade de spullen had ingeleverd. Als ze terug naar de auto komt vraagt ze of ik nog even mee in de aanpalende bankjeswinkel ga kijken naar het bankje dat ze een tijdje geleden zo aardig vond. En ik vind het ook een bijzonder geschikt exemplaar. Met een enkele handgreep kan het bankje ook omgetoverd worden in een comfortabele sofa. We beraadslagen wat over de bekleding, krijgen door de aardige verkoopster alle voordelen van het bankje nog eens te horen plus een kopje koffie. De koop wordt snel gesloten. Over drie weken wordt het bankje geleverd en kunnen Gade en ik lekker dicht tegen elkaar weer op een bank samen tv-kijken.  Ben benieuwd waar we het meest zitten komende winter. Voor bij de haard, of achter bij de tv.

1 reacties op Bankje

  1. Ronald schreef:

    Je bent dus toch door-de-bank-genomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *