Belofte

Met enige regelmaat, maar nu ook weer niet overdreven vaak, komt het voor dat ik samen met iemand anders iets meemaak of beleef waarbij de ander mij dan toevoegt dat hij of zij daarover waarschijnlijk morgen wel iets in mijn blog zal vinden. Soms proef ik dan de inderdaad ijdele hoop dat hij of zij zich geanonimiseerd in mijn blog tegenkomt. Maar helaas voor die ander zo werkt het niet. Wie en wat er in mijn blog optreedt bepaal ik alleen zelf. Natuurlijk zou ik er een verdienmodel van kunnen maken en de mogelijkheid openen om tegen een kleine maar niet onaanzienlijke vergoeding een plaatsje in mijn blog te verwerven. Een heel blog gaat dan ā‚¬ 500 kosten, een alinea ā‚¬ 100 en een terloopse aanduiding ā‚¬ 25. Uiteraard zullen ook in dat geval geen namen genoemd worden.
Ik ga nu al een uitzondering maken op het gegeven dat je je niet kunt aanmelden voor een optreden in mijn blog. Een paar dagen geleden schreef ik in mijn jubileumblog ter gelegenheid van de 9e verjaardag: “Ik was eigenlijk vandaag van plan iets over mijn ervaring met paarden te schrijven. […] Ik had de grote lijn voor de komende iets meer dan driehonderd woorden al in mijn hoofd. Mijn dochter en mijn tijd bij de Gele Rijders zouden daarin zeker aan de orde komen.”Ā  In het daarop volgende blog ging het alleen maar over mijn paard-escapades bij de Gele Rijders en daar kwam commentaar op:“Ik dacht dat je Dochter in het stukje over paarden aan de orde zou komenšŸ¤”šŸ˜”. Het zal duidelijk zijn van wie die reactie kwam. Ik had een belofte gedaan en een belofte moet je houden. Maar de herinnering aan mijn Rijderstijd nam zo veel ruimte in beslag dat er geen plaats meer was voor het verhaal over mijn dochter en haar paardrijden in de lang vervlogen periode dat zij bijna meer tijd in de manege doorbracht dan thuis. Een verblijf dat een veelkleurig palet aan gewonnen rozetten opleverde. Ik hoop dat door deze summiere omschrijving een vader-dochterconflict in de kiem gesmoord is.
Moraal: De vraag om in mijn blog op te treden zal zonder betaling niet gehonoreerd worden, behalve als ik een belofte moet inlossen.

EĆ©n reactie op Belofte

  1. Dochter schreef:

    šŸ˜˜šŸ˜˜

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.