Bewegen

Waarom is er zo’n grote discrepantie tussen mijn lijf en mijn geest? Mijn geest sprankelt van tijd tot tijd nog als die van een 20-jarige, mijn lijf sleept zich moeizaam voort. Niet dat ik gisteravond niet weer lekker gesport heb in het kleine fitnesszaaltje waar ik wekelijks een uurtje vertoef. Ik weet het is te weinig. Je moet als je de norm wenst te halen minstens een half uur per dag even stevig doorpakken, maar de enige lichaamsdelen waarvoor ik dat ruim haal zijn de twee wijsvingers waarmee ik typ. Vooral de rechter wijsvinger is soepel lenig en sterk, want daar bedien ik ook nog de computermuis mee. Maar ik beweeg te weinig en mijn conditie zakt naar een bedenkelijk niveau. Bij een beetje inspanning hijg ik als een oud postpaard. Nu weet ik niet wanneer ik voor het laatste zo’n dier heb gezien, maar ik kan me er wel van alles bij voorstellen. Ik wil hier verder geen opsomming geven van mijn klachten, maar ik heb slechts het topje van de ijsberg beschreven. Ik moet meer bewegen, maar het is ook nog geen echt beweegweer. Geen weer om zo maar even de fiets te pakken of een half rondje te golfen. Als het weer wat beter is, zijn dat toch uitnodigende activiteiten die conditieverhogend werken.
Zitten is een activiteit die me goed afgaat. Niet buiten adem, geen kleine pijntjes. Ja, een beetje dikke voeten, maar daar wil ik het verder niet over hebben. Dat hoor ik wel van de dokter waar ik dadelijk naar toe ga. Mag hij zijn wijze oordeel vellen nadat hij mij beklopt en beluisterd heeft. En natuurlijk zal hij zeggen dat ik wat meer moet bewegen. Je niet bewegen en stil zitten dat is goed bij verstoppertje spelen. Misschien speel ik dat wel van tijd tot tijd met mezelf. Wie weet, schaf ik ook wel die alom aanbevolen hometrainer aan voor de broodnodige dagelijkse beweging. Heb je die ook met trapondersteuning?

3 reacties op Bewegen

  1. Paul de Jager schreef:

    Jan! Met zo’n mooie stuwwal in de buurt zou ik zeggen: elke dag een stukje stuwwal. Zeer de moeite waard! Maar pas wel op want het zijn flinke heuvels en dalen daar.

  2. Renee Schoffelen schreef:

    Ik begrijp je helemaal Jan! Heb je niks aan en ik ook niet, maar misschien een kleine troost. 😉

  3. Peter Weldring schreef:

    Jan, mischien een loopband aanschaffen, er zijn tegenwoordig leuke aanbiedingen, met diverse functies.Gewoon elke dag 20 minuten lopen, conditie wordt zeker verhoogd, en je geest wordt nog creatiever.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *