Bosrand 10 Terug in de tijd

Het toilet spoelt weer naar behoren door, het doucheputje voert alleen maar af. Alles functioneert weer naar behoren.Afkloppen, daar is hier genoeg ongeschilderd hout voor aanwezig. We hebben onze weekendgasten uitgezwaaid. Gade en ik zijn weer aan elkaar overgeleverd. En dat, kan ik verzekeren, is een groot genoegen. In ons eigen tempo beleven wij de vrije dagen. Gade wandelt en leest, we fietsen samen naar het dorp voor de boodschappen, ik lees wat of staar voor me uit en samen slapen we lekker lang uit. Eigenlijk is het nu precies zoals ik mij een vakantie in Drente had voorgesteld. Jammer is dat mijn lopen steeds slechter gaat, een pijnlijke aangelegenheid wordt. Wat dat betreft zien we wel waar het schip strandt, al voel ik wel hoe de kiel over de bodem schuurt.
Onze avonden zijn van een gelukzalige saaiheid. Thuis waren we er al aan begonnen, maar nu is het bijna elke dag vast pandoer en kijken we naar een en soms wel twee afleveringen van ‘House of Cards’, die Netflixserie over de op macht beluste politicus Francis Underwood en zijn o zo mooie maar even gewiekste vrouw Claire. Door die serie zijn we teruggeworpen in de tijd. We zijn nog maar net onderweg , aflevering 9 van het eerste seizoen. Via het ‘House’ leven we dus deels in 2013. Intussen is het vijfde seizoen begonnen, we hebben dus nog heel wat voor de boeg, nog tientallen afleveringen. Maar we hebben ooit ook al samen de Duitse serie ‘Heimat’ gevolgd, ook goed voor meer dan 70 uur televisie.
Als ik deze regels typ, komt Gade terug van haar ochtendwandeling. Ook zij lijkt een tijdreis gemaakt te hebben want door Facebook is zij wat familieleden op het spoor gekomen, waarvan ze het bestaan zo goed als vergeten was. Familie aan de ander kant van de oceaan, maar ook een achterneef vlakbij. Zo’n familiesaga is eigenlijk nog veel boeiender dan een Netflixserie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *