Bosrand 16 Fietsknooppunt

Binnenkort begint bij Omroep MAX het zoveelste seizoen van ‘Heel Holland bakt’. Een programma dat een van mijn vele ‘hidden pleasures’. Nu is het niet moeilijk om een voor mij ‘hidden pleasure’ te worden, ik ben op tv-gebied al gauw tevreden met wat ik zie. Het hoeft niet altijd van hoge kwaliteit te zijn. Soms is het ook een niet eens zo verborgen genoegen om je mateloos te ergeren aan de ongein die geboden wordt. Het is dan heerlijk om door te zappen naar iets wat meer bevalt.
Ik heb ook nog wel een idee voor omroep MAX, die ook al een groep redelijk op leeftijd zijnde caravanvakantiegangers volgt op hun reisavonturen. Naast ‘Heel Holland bakt’ zou een uitzending, wat zeg ik een serie onder de titel ‘Heel Drenthe fietst’ mooi beeldmateriaal en boeiende gesprekken kunnen opleveren.Ik zou als ervaringsdeskundige wel deel willen uitmaken van de redactie van dat programma. Ik zou dan vertellen van mijn ervaringen op mijn driewieler. Het is mij duidelijk geworden dat als je op zo;n buitenmodel fiets rondrijdt door de goegemeente als een gehandicapte medemens gezien wordt. Ik zie tweewielfietsers denken dat het mooi is dat zo iemand als ik met zo’n fiets toch nog mee kan doen met het min of meer normale maatschappelijke verkeer. Men bedankt mij uitvoerig als ik voor tegenliggers wat verder de berm in rij om hen ruim baan te geven, want mijn driewieler oogt breder dan hij is. En als iemand mij inhaalt gebeurt het geregeld dat hij of zij zich excuseert.
Heel veel mensen fietsen net zoals Gade en ik van fietsknooppunt naar fietsknooppunt. Wel nemen we de vrijheid van een stukje afsnijden of een extra rondje. Volgens mij krijg je al een mooi programma als je op een wat ingewikkeld knooppunt, waar je wel drie of vier kanten op kunt, ¬†wat verborgen camera’s met geluid neer zet en echtparen hoort kibbelen welk kant ze nu eigenlijk op moeten. Redeloze argumenten, onuitgesproken verwijten, fronsende blikken. Gade en ik hebben daar geen last van. Als we eens een afslag missen is er altijd wel een volgende, ja zelfs en weg terug.

2 reacties op Bosrand 16 Fietsknooppunt

  1. Maerten Verstegen schreef:

    Maar ja, jij bent dan ook een uiterst tolerant mens. Gade boft toch maar!!!
    Overigens: zijn er ook elektrische driewielers? Of zit je dan al in de categorie “scootmobiel” ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *