Bosrand 8 Hoog water

Een van de laatste berichten die we van Neef kregen voor hij naar Japan vertrok en Gade en ik drie weken op zijn huisje en de poes Gijs zouden passen, ging over de wateroverlast die hij had gehad. Afvoeren hadden niet gedaan waar zij voor bestemd waren, toiletten spoelden slecht door, het doucheputje liep langzaam maar zeker over. Maar, zo meldde hij ons, de loodgieter was langs geweest en voor de zekerheid geeft hij diens telefoonnummer met de mededeling: “…mocht de boel nog steeds verstopt zijn, laat ze dan meteen weer komen.(…) Maar hopelijk is alles verholpen. Nogmaals: geniet.
De eerste week hebben wij zo goed als nergens last van. Goed, de ene keer spoelt het toilet wat krachtiger door dan de andere en maakt het doucheputje ¬†plopplop-geluiden, maar dat zijn we van thuis gewend, dus dat baart ons nog geen zorgen.Tot gisteravond. Het heeft de dag door al een paar keer fiks geregend als er ’s avonds een straf regengebied overtrekt. De buienradar kleurt zijn wolken rood en het komt er fors uitgekletterd. Voor Gijs de kat is er geen enkele reden zijn favoriete plekje op de buik van Gade te verlaten. Het giet, het giet zelfs zoveel dat het hemelwater via het doucheputje omhoog komt. Even is er geen houden. Het water stroomt de badkamer in en dan naar het halletje. Daar blijkt het laagste punt de deur naar de woonkamer te zijn.Voor de zekerheid zetten we alle elektrische bedrading wat hoger, maar dan stokt het watervloedje. Het is tegen elf uur als we de loodgieter bellen. ¬†Die kan op dit moment weinig meer doen dan goede raad geven en uit te leggen dat de hemelwaterafvoer op het riool is aangesloten en dat kan deze vloed niet aan. Inmiddels regent het veel minder hard. Gade dweilt het meeste water op.
De volgende ochtend weigert na een paar spoelbeurten het toilet zo goed als dienst. Ik bel de loodgieter weer die iets vertelt over doorspuiten en dat toen alles het prima deed en dat ik maar even moet kijken naar de aansluiting op het riool, die zit ongeveer 60 centimeter diep en is makkelijk te vinden. Morgen komt hij even zelf kijken. Lijkt mij verstandiger. De buienradar voorspelt gelukkig weinig regen. En het toilet? De tuin kent heel wat verborgen plekjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *