Brief

Een paar dagen geleden kreeg ik weer een brief van het ziekenhuis. Die gaat over mijn aanstaande opname voor een zoveelste ingreep rond mijn hart. Wat ik allemaal wel mag, niet mag en juist wel moet doen. Ik mag op die dag een licht ontbijt, maar zonder koffie, thee, chocola of een banaan. Mijn bloedverdunners moet ik blijven gebruiken, maar mijn antistollingstabletten even niet. En oh ja, ik dien mij met geschoren liezen te melden.
De brief wijkt in bijna niets af van die welke ik een maand geleden kreeg voor de ingreep van nu wat weken geleden. Het begint bijna routine te worden. Straks ga ik het nog missen, dat geregelde ziekenhuisbezoek en het gewroet in mijn hartaders.
In bijna niets wijkt de brief af, bijna niets. Als ik ’s nachts even om sanitaire reden wakker word, ga ik aan de brief liggen denken. In deze nieuwe brief staan toch een paar dingen niet, die in de vorige wel stonden. Ik weet dat het geen zin heeft echt klaar wakker te worden en de beide epistels met elkaar te vergelijken. Midden in de nacht kan ik het ziekenhuis¬† toch niet bellen. De afdeling die daarover gaat is bereikbaar van 8:30-12:00 en van 13:00-16.30. De volgende ochtend doe ik een vergelijkend onderzoek. De ingrepen zijn nagenoeg het zelfde, maar in de instructies zitten wat verschillen. Met name wat de medicatie betreft. Ik bel met de afdeling. Altijd heel vriendelijke dames. Daar geen kwaad woord over. Als ik de dame van dienst mijn bevindingen uitleg, krijg ik inderdaad gelijk. Dat ene pilletje moet ik op de dag van de ingreep niet innemen en ook die 7 andere moet ik op die dag overslaan. Stond niet in de brief. Foutje. Oeps. De dame van dienst verontschuldigt zich voor de omissie en complimenteert mij met mijn opmerkzaamheid. Of ik verder nog vragen heb? Nee, op dit moment niet.¬† Dank u wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *