Trespa

Toen de monteur een paar dagen geleden constateerde dat mijn vaatwasmachine onherroepelijk aan zijn eind was, liet hij ook het woord “trespa” vallen. Achter een plaat van dat spul zat mijn volledig geïntegreerd afwasmachine verborgen. Daar zou de installateur straks nog wel wat moeite mee krijgen, voorspelde hij ook. “Keihard materiaal, mijnheer, lastig door te komen.”
Gisteren was het zo ver. De nieuwe machine wordt geleverd en geïnstalleerd. De twee mannen gaan efficiënt te werk. Het is toch mooi dat de afwasmachinefabrikanten de maten van hun machines gestandaardiseerd hebben. De ruimte die de oude Bosch innam kan straffeloos door de nieuwe Bauknecht worden ingenomen. Ook blijkt dat destijds bij de aanleg van onze keuken aan- en afvoer van water zeer toegankelijk zijn aangelegd en ook de elektriciteit zit onder handbereik. De twee mannen zijn vol lof. “We maken het ook wel eens anders mee, meneer, dan moeten we een heel aanrechtblad slopen, u wil niet weten wat dat betekent.” Nee, dat wil ik niet weten, ik kan het me wel voorstellen.
De machine staat op zijn plaats. Alleen nog even het paneel op de deur schroeven. Ik herinner hen aan de uitspraak van de eerdere monteur over de hardheid van het paneel. “Dat is geen probleem meneer, we hebben heel scherpe schroeven.” Scherpe schroeven, mooie vertrouwenwekkende alliteratie. “Nu is het zo gepiept.” De elektrische schroevendraaier wordt op de schroef gezet en zowaar het lijkt probleemloos te gaan lukken. Maar dan weigert de scherpe schroef zich verder in de trespa-plaat te dringen, terwijl de schroevendraaier doordraait. De kop vliegt van de schroef af. Trespa-Scherpe Schroef 1-0. Nog een keer geprobeerd aan de andere kant. Trespa-Scherpe Schroef 2-0. “Ik zal toch even moeten voorboren, zo gepiept.” Dat gebeurt en de trespa-plaat geeft zich gewonnen. De afwasmachinedeur wordt keurig afgedekt met het paneeltje en integreert op die manier de machine volledig in de keukenopstelling. De twee monteurs drinken tevreden hun glaasje fris. “Ja, hard spul, dat trespa, maar wel mooi. Dag meneer.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *