Bril

Wat geef je aan een vriend die 60 wordt en alles al heeft? Dat bedacht zijn partner ook. Het feest was geregeld. Een plezierige zondagmiddagontvangst in een aangename gelegenheid. Een paar dagen daarvoor kwam er een mailtje van de partner. Om te voorkomen dat haar man overstelpt zou worden met allerlei goedbedoelde maar volstrekt onnutte prullaria stelde zij voor dat als je al overwoog een cadeau te geven, een couvert met inhoud geapprecieerd zou worden. Voor een bril. Natuurlijk, hij werd 60 en dan worden je armen vaak net iets tekort om een tekst nog handig te lezen. Zelfs met de armen op de maximale stand en de ogen zo dichtgeknepen dat het niet verder kan, blijven teksten wazig en gok je maar naar sommige woorden in de hoop dat de context je enig soelaas biedt. De ceremoniemeester overhandigde dan ook met de nodige grappen een leesbril aan de jarige. Maar de prijs van die bril stond  in geen enkele verhouding tot de verwachte opbrengst van de rode doos, waar de tientallen gasten hun envelop plus inhoud in hadden gestopt. Er zou vast nog heel wat geld over zijn.
En zo werd de jarige een wc-bril aangeboden. Nu is de omschrijving wc-bril veel te karig voor wat de jubilaris symbolisch werd overhandigd. Thuis gekomen heb ik onmiddellijk gegoogeld en kwam op de site www.i-love-water.com terecht. Een site die dit precaire onderwerp, het besmuikte lachen tijdens het aanbieden van het cadeau was niet van de lucht, in een schier eindeloze rij van eufemismen weet te presenteren. Want het gaat om een bril waar je niet alleen op kunt zitten, dat is nog het minste, maar die via een geraffineerd douche- en föhnsysteem er voor zorgt dat je op de meest aangename en verrassende wijze weer fris het toilet verlaat. Ze zijn zelfs leverbaar met afstandsbediening. Welke grappen je daar niet mee kunt uithalen.
Een leesbril compenseert je te korte armen bij het lezen. De stramheid van de ledematen begint bij een 60-jarige natuurlijk toe te slaan. Een daarvoor is deze Aqua Cleanbril een uitkomst, lijkt me. De vraag is wel of je de + of – variant nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *