Bundel

In een bijna verborgen hoekje in mijn werkkamer staat een doos. In die doos nog een stuk of 15 exemplaren van het bundeltje met mijn poëzie dat een paar jaar geleden verscheen. ‘De dood en de dingen’. Zo heet het. En daar ging het ook over. Het was destijds een verjaardagscadeau van Gade om mijn losse versjes, gedichten en gedachten te bundelen. Neef gaf het uit, Nicht ontwierp het op zich fraaie boekje. De presentatie destijds was een feestje. Familie en vrienden op een decemberavond dat heel Nederland ontwricht werd door een fikse sneeuwbui. En toch een volle zaal met zo’n honderd belangstellenden.
Het boekje verkocht, zeker voor een poëziebundeltje aardig. Vooral toen een Nijmeegse organisatie het aanschafte als relatiegeschenk. En het werd beleefd waarderend ontvangen. Voor mij was het ook weer een van de dingen die ik gedaan had en mooi was om meegemaakt te hebben. Er waren mensen die vroegen wanneer de tweede bundel zou verschijnen. Nee, dus. Dit was mooi om gedaan te hebben, maar voor een tweede had en heb ik nauwelijks genoeg toonbaar materiaal.
Af en toe gaf ik een bundeltje weg. Als cadeautje. Het werd dan wel oppassen of ik de ontvanger al niet eerder een exemplaar had gegeven of had hij of zij er mogelijk een zelf gekocht. Langzamerhand werd het bundeltje voor mij een gepasseerd station.
Een paar weken geleden, op vakantie in Friesland, krijg ik een mailtje van een mij verder onbekende mevrouw. Via een gemeenschappelijke kennis op Facebook is zij op mijn website terecht gekomen en las daar een paar van mijn gedichten en over mijn bundeltje. Zij zou graag een bundeltje willen bestellen en vraagt hoe het geld over te maken. Ik mail terug dat ik op vakantie ben, maar dat als ik weer thuis ben contact met haar zal opnemen. Eenmaal thuis vergeet ik het bijna. Ik kom haar mailtje weer tegen en bel haar. Ook zij was ons mailverkeer bijna vergeten en ja, zij is nog zeer geïnteresseerd in het bundeltje. Zij blijkt vlak in de buurt te wonen en komt wel even langs gefietst om het op te halen. Als ze vertrekt, zegt ze dat er vast nog wel belangstelling voor het boekje is. De revival van een bundeltje? De overgebleven exemplaren toch maar even afstoffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *