Buurman

Een paar weken geleden kregen we te horen dat onze buren gaan verhuizen. In ieder geval plannen hebben dat te gaan doen. Ik snap maar net dat ze naar elders willen. Hun huis is weliswaar geweldig opgeknapt, kan zo in elk tv-programma over geslaagde verbouwingen een hoofdrol vervullen. Maar werkplek en op handen zijnde gezinsuitbreiding hebben hen doen besluiten verder naar het zuiden af te zakken. Ik kan niet begrijpen dat iemand zelfs om die redenen de stad zou willen verlaten, maar ik ben dan ook een oude chauvinist en ik heb ook wel eens gehoord dat je oude bomen, zeker de chauvinist vulgaris, niet moet verplaatsen. Wij hebben geen verhuisplannen.
In de voortuin van buurman is een groot bord door de makelaar geplaatst met de mededeling dat het pand te koop is. Het pand verschijnt ook op Funda en wordt breed uitgemeten ten toon gesteld. Vanuit de beste hoek zijn fraaie opnames geschoten van de drie kamers en verdere voorzieningen van het pand. Stuk voor stuk plaatjes en het straatje, ons straatje wordt aangeprezen als een van de gezelligste straatjes van het toch al zo gewilde Nijmegen-Oost. Wat de aanprijzing op Funda niet vermeldt is dat ons straatje een van de meest studentikoze straatjes van de stad is waar de verkamering heftig heeft toegeslagen.
Buurmans huis heeft een vraagprijs van 3 ton. € 300.000 voor 86 m² woonoppervlak. Dat is bijna € 3.500 per vierkante meter.
Na twee weken verschijnt er op het bord van de makelaar al de mededeling ‘VERKOCHT’. We krijgen te horen dat de koper een jonge man is. Natuurlijk slaan wij aan het fantaseren. Is het een heavymetal-liefhebber, met ruige feesten en drankgelagen in de achtertuin? Gaat hij die tuin met hoge schuttingen barricaderen, terwijl we nu alleen een symbolische afscheiding tussen de twee percelen hebben? We zijn benieuwd, wachten rustig af wie er over een tijdje in deze mooi opgekapte woning komt te wonen. Wat hij nog niet weet is dat hij wel de leukst denkbare buren die je je maar kunt voorstellen krijgt. Dat alleen al rechtvaardigt de vraagprijs helemaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.