Calorieën

Het voorstel van Gade om nu toch nog maar een stukje te gaan fietsen kwam niet uit de lucht vallen. De brunch was copieus. Het beroerde is dat het voornemen om je in te houden als sneeuw voor de zon smelt bij het zien van al dat lekkers dat op de buffetten staat tentoongesteld. En niet alleen om naar te kijken, maar je mag er ook nog naar believen van nemen. Het ene lijkt nog lekkerder dan het andere en warempel, het smaakt ook nog zo.  Het is dan ook goed om naar tweeënhalf uur tafelen de fiets te pakken en te genieten van een zomerse dag in september. Het uitgebreide fietspadennet dat rond de stad geweven is nodigt uit om een rondje van zo’n kleine 20 kilometer te maken.
Ik heb geen flauw idee of de calorieën die ik daarmee verbrand ook maar in enige verhouding staan tot degene die ik kort daarvoor tot mij nam. Ik heb de vaste veronderstelling dat ik maar kleine porties tot mij neem, maar een aantal kleine porties vormen samen…
Tegen twaalven zijn wij gearriveerd bij de uitspanning waar Ex ons en de rest van het gezin heeft uitgenodigd voor een brunch. Een paar dagen eerder was zij jarig en viert dat heugelijke gebeuren  met een zondagse brunch. We zijn met ons negenen een mooi gezin samen, een clubje om trots op te zijn, een prima stel. Lekkerder nog dan de brunch, waarop ik overigens niks wil afdingen, is de familiaire genoeglijkheid van het samenzijn. En al pratende smikkel je toch meer dan je eigenlijk van plan was. Maar wat doet het er toe, Ex viert haar verjaardag! Klapzoenend nemen we afscheid van elkaar. Ieder gaat zijns weegs.Gade en ik fietsen de Betuwe in, rustig peddelend zoals het een echtpaar op leeftijd betaamt. Ik verbrand zo’n kleine 1.500 calorieën. Hoeveel ik er tot mij nam? Wat doet het ertoe, Ex vierde haar verjaardag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *