Canard

Dacht ik gisterochtend nog voor dagen onderwerpen te hebben voor dit blog, gistermiddag bleek die hoop volkomen ijdel. Dacht ik nog slachtoffer te zijn van een uitgebreid oplichtersnetwerk, nu weet ik al beter en is de werkelijkheid veel minder spannend. Ik had al een afspraak met de politie voor aangifte om een voor mij wel heel vreemde bankafschrijving. Ik schreef al  over de mij volslagen onbekende rekeninghouder ‘Duiven 112000’ die zomaar het bijzondere bedrag van € 30,43 van mijn rekening had laten schrijven met de cryptische omschrijving “fisc.maatregel tijdl.btw.verl.” En het geld, het hele bedrag is gestorneerd, teruggeboekt. Ik wacht de ontwikkelingen af en graas door google en zie dat meer mensen er mee bezig zijn. Ook hen is geadviseerd aangifte te doen. Ik waan me al voorzitter van de landelijke zelfhulpgroep ‘Slachtoffers Duiven 112000′ en op te organiseren toogdagen zal ik met verve spreken over het onrecht ons aangedaan en de duizenden zullen mij, gelijk Eurlings Verhagen op het CDA-congres de bodem in prees, toejuichen: “Jan, jij bent een mensch van vleesch en bloed, een Slachtoffer-Duiven-112000-man in hart en nieren.” En ik zal tevreden en ontroerd glimlachen. Alles komt goed.
’s Middags zie ik dat er gereageerd is op mijn blog. Roos raadt mij aan eens op een site van Feenstra te kijken. Daar heb ik inderdaad een onderhoudscontract voor mijn CV-ketel. Ik bel ze. “Ja, mijnheer, het is een fout onzerzijds. We hebben een nieuwe bank en die heeft een aantal zaken fout overgenomen en de omschrijving voor uw contractbijdrage, -die het komende halfjaar lager is vanwege een btw-maatregel en die wij direct in mindering brengen op uw bijdrage-, is nogal ongelukkig in de afschrijving terecht gekomen. Onze excuses.” De brave Feenstraborst vertelt mij  dat hij dit verhaal al vaak heeft moeten houden en verwacht de komende dagen daar ook druk mee te zijn.
Weg is mijn heldenrol als opspoorder van een vermeend oplichtersnetwerk. Niks toogdagen en doorwrochte acties tegen het onrecht. Ik bel mijn afspraak met de politie af. Schreef ik gisteren nog: wordt vervolgd. Nu is het gewoon: einde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *