Storneren

Vandaag heb ik een nieuw woord geleerd. Ik had gehoopt het woord nooit nodig te hebben, maar vandaag heb ik opdracht tot storneren gegeven. Storneren is  niet iets wat je zelf kunt doen. Dat laat je doen. Je geeft je bank opdracht het te doen. Storneren is namelijk het terugstorten op jouw rekening door de bank van bijvoorbeeld een incasso waarvoor je geen opdracht hebt gegeven. Dat blijkt dus mogelijk. Dat de bank denkt een incasso-opdracht te hebben gekregen, maar dan eentje waar jij geen toestemming voor hebt gegeven.
Gistermiddag liep ik gewoontegetrouw mijn betalingen na. Ik bleek de contributie van een Nijmeegse historische vereniging over 2010 nog niet voldaan te hebben. Foei, en uit mijn napluizingen bleek dat ik vorig jaar ook 11 maanden te laat was geweest. Maar dat had allemaal niets te maken met het bedrag waarvoor ik nu een storneringsopdracht heb gegeven. Nee, toen ik alles zo eens nakeek en mijn recente en minder recente betalingen checkte,  bleek er op 4/11/10 een bedrag van € 30,43 via een incasso-opdracht van mijn rekening te zijn overgemaakt naar een rekening op naam van “Duiven 112000”. Ik noch mijn gade weten van een incasso-opdracht en “Duiven 112000” zegt ons al helemaal niks. Bank gebeld. Die kan mij alleen maar vertellen wat mijn beeldscherm mij ook al vertelt, maar wijzen mij wel op de mogelijkheid tot storneren. Die opdracht heb ik nu dus gegeven. Of eigenlijk is het geen opdracht, maar een aanvraag tot storneren en die is nu in behandeling.
Ik vermoed een groot oplichtingsnetwerk en zie mij zelf al bij Antoinette Hertsenberg in het programma “Opgelicht”over mijn wederwaardigheden vertellen. Maar eerst bel ik de politie. En wat blijkt: voor aangifte moet je een afspraak maken. Aanstaande vrijdag om ½10 moet ik mij melden bij het Hoofdbureau van Politie. Er wordt een uur voor mij uitgetrokken. Sommige blog-onderwerpen dienen zich vanzelf aan. Wordt vervolgd.

3 reacties op Storneren

 1. Roos Jongenelen schreef:

  Dag Jan,
  als je zoekt op internet met de gegevens die jij verstrekt in je blog, kom je uit op veel dezelfde vermeldingen: meer mensen hebben de onbekende afschrijving van hun rekening genoteerd. Ook komen een aantal mensen uit bij Feenstra (eerder gekocht door de Nuon). Zou dit kunnen? Zie onderstaande website:
  http://www.feenstra.com/asp/pagina.asp?subject=pagina&keuze=home

  Succes gewenst en groet!
  Roos

 2. Maurice schreef:

  Is feenstra, zojuist Rabobank gebeld. Ze hebben de tegenrekeningnummer getraceerd en komt uit op Feenstra. Zij hebben contact met Feenstra gehad, er is iets misgegaan met het onderwerp. Volgende keer wordt het duidelijker vermeld

 3. Jan,

  Bij mij is een bedrag van € 29,84 afgeboekt met de omschrijving “fiscale maatregel tijdelijke btw verl.
  Als ik google op 112000 Duiven (en rekeningnummer 66.45.00.048) kom ik op shopadsl.nl.
  Heb in ieder geval de incasso laten stoneren.
  Een heel vreemd verhaal.

  met vriendelijke groet

  René van de Brug
  Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *