Commissie

De commissie was weer bij elkaar geweest. Met verve hadden zij gespeeld dat zij met belangrijke dingen bezig waren. De voorzitter had hen samen geroepen in het riante onderkomen waar hij vrijelijk over kon beschikken. Een echt landhuis dat de klasse uitstraalde die de commissie zo ambieerde. Er was koffie en pure chocola en later wijn en kaas en druiven. Er leek zelfs iets van een agenda ter bespreking te zijn. Niet dat de commissie dat nodig gehad zou hebben om genoeglijk te kouten over zij weer mee bezig zouden gaan. Praten ging hen allen gemakkelijk af. Luisteren een stuk minder. De commissie is een meester in het associatief reageren. Met het grootste gemak dwalen zij af van een onderwerp om op de meest onverwachte manier na een aantal omzwervingen weer op het hoofdonderwerp terug te komen.
Het plezierige van zo’n eerst bijeenkomst voor het nieuwe seizoen is dat er nog geen echte besluiten genomen hoeven te worden. Daarvoor is het nog tijd genoeg. Elke gelegenheid om tot een definitiever afspraak te komen lijkt dan ook met een eloquente speelsheid om zeep geholpen te worden. Het mag dan ook een wonder heten dat aan het eind van de avond, drie flessen wijn en een fles Cola-light verder, om over de toastjes nog maar te zwijgen, er toch een aantal dingen besloten lijken te zijn. Er is een datum vastgesteld, het stramien van de te organiseren avond lijkt vastgelegd en plezierig veel te lijken op de vijftien voorafgaande afleveringen. Er zijn een paar taakjes verdeeld. De meeste tijd gaat nog zitten in het vinden van een nieuwe datum voor de volgende commissievergadering. Maar zelfs dat lukt.
De zes leden van de commissie nemen dan nog even hun hele club door. Het is dan wel een herenclub, maar dat laten ze in hun geklets niet merken. Ze kunnen ouwewijven als de beste.
Tevreden stappen ze op. Voor de meeste geldt de afscheidsgroet: “Tot zaterdag.” Dan gaat de hele club een dagje uit ter gelegenheid van het 6e lustrum. Voor nu zijn de fundamenten gelegd voor het volgende Nimweegs dictee op 14 november 2014. Want daarvoor kwam de commissie bij elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *