‘s-Hertogenbosch

Mijn mannenclub viert zijn 30-jarig bestaan. Onze club kennende is daar natuurlijk weer een belangrijke commissie voor in het leven geroepen. Een commissie die ziel en zaligheid heeft gestoken in het ontwikkelen van een dagprogramma dat de vergelijking met een goed georganiseerd schoolreisje glansrijk kan doorstaan. Maar ook verdacht veel op zo’n reisje lijkt. Niemand van ons zit nog op school, dus noemen we het met zijn allen de lustrumviering.
Aanvankelijk had de commissie voorgesteld om met de trein naar ‘s-Hertogenbosch te rijden, maar er is voldoende geld in kas om een heuse bus te huren. Daardoor gaat het nog meer op een schoolreisje lijken. Wij verzamelen ons bij het vertrekpunt van de bus. En alhoewel wij een mannenclub zijn, gaan op dit soort dagen ook onze partners van harte mee. En dat zijn niet alleen echtgenotes of vriendinnen.
In de bus wordt gezongen. Een heus lustrumlied met heel veel lalalala er in . Het lalala-gehalte zal in de loop van de dag bijna onrustbarend toenemen. De dag in Den Bosch wordt begonnen met een forse naar deze stad vernoemde bol. Keurig opgediend met een mesje en een vorkje. Dan nog wel bestek. En verder is het gebabbel en geklets en laten we aan elkaar vooral merken hoe gezellig we het vinden. En dat is het. De kop van het overvolle programma is er af. Dan wacht een tocht over de Binnendieze en nog veel meer Bosch vermaak. Rondwandelingen, een forse lunch, nog een wandeling, weer een excursie annex proeverij. Gade en ik onttrekken ons aan de energievretende onderdelen en verruilen die voor uitgebreid terrasbezoek, opgeluisterd door de aanwezigheid van Dochterlief, die in deze stad woont. Een stad overstelpt door toeristen en door vrijgezellenfeestjes die hun tijd een paar uur vooruit lijken te zijn en zich gedragen alsof het diep in de avond, ja zelfs in de vroege nacht is.
Onze club komt tegen de avond weer samen in een kelder waar wij middeleeuws eten. Dat betekent zonder bestek. Ik mis het boscchebollenbestekje van de ochtend nauwelijks. En we lalalaen wat af. Het image van een serieuze herenclub gaat volledig teloor. Maar gezellig blijft het. De bus vertrekt een uur later dan gepland  uit Den Bosch. Bij het uitstappunt klinkt nog een enkel lalala.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *