Controle

Gade vond het nodig en wie ben ik haar tegen te spreken. Zij waakt met liefde en zorg over mijn welzijn en mijn gezondheid. Voor mijn reguliere tabletten zorg ik zelf, maar zij houdt voor mij bij welke supplementen ik goed kan gebruiken en vult daarvoor dagelijks mijn pillenvoorraad aan. Pillen die geadviseerd worden door onze orthomoleculaire arts dokter A, aangesloten bij NVA, KAB en WAVAN. Die heeft er voor doorgeleerd, dus dat is wel in  orde.
Ik was een hele tijd niet meer bij dokter A op consult geweest en toen Gade een tijdje terug weer van een bezoek aan dokter A thuis kwam, deelde zij mij mee dat ze voor mij een afspraak met dokter A had gemaakt. Gade vond het nodig mij weer eens te laten doormeten en opladen. Een soort APK keuring.
Dokter A werkt op afspraak, maar doorgaans betekent dat bij haar uur U + 30 minuten. Dokter A neemt de tijd voor haar patiënten. Ik ben zelfs op uur U – 10 minuten aanwezig. Het parkeren van mijn auto ging mede dankzij mijn gehandicaptenkaart voorspoedig. Ik moet nog steeds wel wennen dat ik mijn auto zo goed als overal gratis in de stad neer mag zetten. Nijmegen heeft op dit gebied in vergelijking met andere steden een zeer ruime opvatting.
Precies om U + 30 roept dokter A mij binnen in behandelkamer 3. Ik word van kop tot teen doorgemeten. De dokter is niet ontevreden over wat zij hoort. Ik kan niks afleiden uit de piepjes die te horen zijn. De dokter wel. Het valt haar niet tegen. Terwijl half Nederland aan de griepepidemie ten onder lijkt te gaan, is er bij mij hooguit sprake van een mini-virusje ergens in mijn darmen. Dat zeggen de piepjes haar. Na het meten volgt het opladen. Ik voel me een soort accu die van rood weer op groen komt te staan. Maar hoe dan ook, het werkt wel. Tot slot van de behandeling krijg ik nog wat naalden her en en der in mijn lijf geprikt om banen te openen en ongerechtigheden te verwijderen. De dokter gaat naar een andere patiënt in een belendende behandelkamer, ik doezel weg.
Volgende controle over een klein halfjaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *