Domino

Ik woon ideaal. Dichtbij de stad, dichtbij het buitengebied en om de hoek een keur aan winkels. Een supermarkt, een drogist, een makelaar, een boekhandel, een warme bakker, een lunchcafeetje, een slijterij, een biologische kruidenier, een fietsenwinkel en een dierenwinkel. De bushalte op loopafstand. En heel dichtbij een begraafplaats. Maar dat is meer om samen met een jeugdtheater het plaatje compleet te maken. Er is tamelijk weinig verloop in de nering, maar op een pand lijkt geen zegen te rusten. Toen ik hier kwam wonen was er een bankfiliaal en dat was het jarenlang. TotdatĀ  de bank ging saneren en dit soort buitenkantoren te duur werd. De bank vertrok, liet als genoegdoening nog een geldautomaat achter, maar na verloop van tijd rendeerde dat volgens de bank ook niet meer en werd de holte die de verdwenen pinautomaat achterliet dicht gemetseld. Het pand stond tijden lang te huur totdat er een gehoorapparatenwinkel in kwam. Dat was nu ook niet direct een bruisende aanwinst en na korte tijd verdween ook die weer en stond het plan weer leeg. Sinds een paar weken was er in en en om het pand wat bedrijvigheid. Er werd getimmerd en verbouwd en ik vroeg me af wie of wat er in zou trekken. Een paar dagen geleden werd het duidelijk. In schreeuwende letters stond er op de puiĀ  DOMINO. En in mijn brievenbus een uitnodiging aanwezig te zijn bij de opening van dit filiaal van een pizzaketen. Bij de uitnodiging een pasje dat mij een jaar lang recht geeft op een aanzienlijke korting bij de aanschaf van een mediumpizza.
Ik ben niet naar de opening geweest. Dat was ook niet nodig. Ik kon vanuit mijn werkkamer net de versierde vestiging zien opgesierd met rood/blauwe ballonnen. De opening werd opgeluisterd door een vuurspuwer die brandde als een pizza-oven en een DJ die de volumeknop maar een kant kreeg opgedraaid zodat ik bijna uit mijn bureaustoel trilde.
Ik weet niet hoe de opening vorm kreeg. Daarvoor was het net te ver weg. Misschien heeft de burgemeester wel een eerste hap genomen. Het is goed dat er weer een winkelpand met nering gevuld is, maar ik denk dat mijn kortingskaart maar weinig gebruikt zal worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *