Droom

Als we in de late zondagmiddag terug komen van de verjaardag van mijn stiefkleindochter val ik in de routine van een gewone zondag. Misschien eerst even die stiefkleindochter uitleggen. Want  er is een betere naam voor het schattige meiske dat 4 is geworden en waarvan mijn dochter de stiefmoeder is nu zij al zeer geruime tijd samen woont met de vader van de jarige?  Als mijn dochter de stiefmoeder is dan ben ik de stiefopa. Ik zou niet weten hoe je het anders moet noemen, tenzij je de betrokkenen gewoon bij hun voornaam aanspreekt, maar dan is voor de buitenstaander de relatie niet duidelijk. Jammer dat door de sprookjes de toevoeging stief zo’n negatief gevoel oproept.
Ik was dus weer in de gewone routine van de zondag teruggekeerd. Om 6 uur sport kijken, daarna om 7 uur het voetballen op tv. Ik heb me er volledig voor geïnstalleerd, ben zelfs ook, maar dat hoort bij de routine, een beetje ingedut als Gade mij wekt uit een nauwelijks nog begonnen droom met de mededeling dat we gauw gaan eten omdat we dadelijk naar de schouwburg moeten. Schouwburg? Natuurlijk was ik het niet vergeten, maar ik wist het even niet meer. Als je droomt zijn er andere zaken aan de orde. In een flits zet ik de knop van zondagavond om naar die van schouwburgbezoek. Vorig jaar op 28 december zouden we naar Midzomernachtdroom gaan door het Nationaal Toneel. Maar toen was een van de actrices geblesseerd en ging de voorstelling niet door. Die werd nu ingehaald. Een heel goede vriendin zou een van de feeën spelen, maar nu was zij geblesseerd. Haar rol was niet zodanig dat daarvoor de voorstelling werd afgelast. Al speelde zij in mijn gevoel wel een van de hoofdrollen.
Gade en ik tuimelen in een prachtige voorstelling. Overweldigend qua spel, enscenering en beleving. Ontroering en boertige klucht gaan hand in hand. Een prachtige bewerking die de grondtekst op de voet volgt. Shakespeare 2.0.
In de pauze bel ik met de heel goede vriendin in Den Haag die niet kan meespelen en zeg hoe ik geniet van de voorstelling en hoe veel meer dat geweest zou zijn als zij mee had  kunnen doen.

1 reacties op Droom

  1. Yvonne Vlek-Roelofs schreef:

    Wat denk je van liefopa ipv stiefopa ?
    lfs Yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *