Verkering

Vrienden komen eten. Later op de avond zullen wij naar een concert gaan van een , zoals de directeur van het theater voor aanvang van de voorstelling vertelt, nog wel jonge, maar al reeds gevestigde zangeres. De directeur doet gewag van de moeilijke tijden op cultureel gebied. Heel veel van de gezelschappen die dit jaar nog geprogrammeerd staan zullen volgend jaar niet meer bestaan. Een triest begin van een verder sprankelende avond.
Maar terug naar de vrienden en de maaltijd. Zij vertellen over hun zoon die zijn eerste liefdesverdriet achter de kiezen heeft. Hij was straalverliefd geworden op een meisje uit de biologieles en zij leek hem ook wel leuk te vinden. Nog voor hij dat goed en wel zeker wist had hij het al op Facebook gezet; dat hij verkering had. De felicitaties stroomden binnen. Maar te vroeg gejuicht. Na een paar dagen bleken de gevoelens toch niet helemaal wederzijds te zijn. Zij maakte de verkering uit. Ze heette Joyce, maar veel vreugde bracht hem dat niet. Het was voorbij. Mijn vrienden zaten opgescheept met een diepbedroefde zoon voor wie het leven een paar dagen helemaal geen zin leek te hebben. Verliefd zijn is een mooi ding, maar je kunt niet voorzichtig genoeg zijn in de keuze van het moment waarop je het aan de grote Facebookklok gaat hangen. Van de andere kant waren er bijna net zoveel meelevende berichten op de scheiding binnen gekomen als een een paar dagen eerder hem aan felicitaties hadden bereikt.
Op naar het theater. De vrienden, Gade en ik beleven een avond, die net als de zangeres is. Mooi. Ze kan ook nog zingen en de haar omringende muzikanten stralen een inspirerende vrolijkheid uit. Als we na het concert de zaal uit gaan, lopen we twee verre kennissen tegen het lijf. Kan ook nauwelijks anders want de doorgang is erg nauw. De artieste staat haar cd te verkopen. En in die nauwe doorgang krijgen we trots te horen dat de zangeres de vriendin van hun zoon is. Pas toch op, denk ik, met dat allemaal te vertellen, want voor je het weet kan het voorbij zijn, heb ik eerder die avond gehoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *