Droomkamp

Je weet dat ze bestaan, maar in het daagse leven ben je je er en nauwelijks van bewust. Ze liggen dan ook meestal goed verscholen, diep in de bossen, soms dicht bij elkaar. Op Internet zijn ze goed te vinden. Aanlokkelijke aanbiedingen, fraaie groothoeklensfoto’s, wervende teksten. En heel vaak romantische namen. Ik heb het over vakantieparken. De een nog luxer dan de ander, maar ook heel veel wat verlopen accommodaties, ingehaald door de tijd en te veel gebruikers.
Over ons huisje, ik schreef het al eerder, niets dan goeds. Het is een particulier eigendom,samen met tientallen andere villaatjes samengepropt in een dennenbos. Niet allemaal dezelfde architectuur. Men kon destijds kiezen uit wel drie of vier verschillende ontwerpen en vanzelfsprekend allemaal harmonieus in het natuurlijke landschap ingepast. Ons onderdeel van het uitgebreide complex, ingang groen dus, ligt ingeklemd tussen een vakantiepark oude stijl, hoofdingang, honderden huisjes in de zelfde stijl, en een gedeelte, ingang rood, waar een allegaartje aan op het eerste oog zelfbouw noodwoninkjes staan. Minder harmonieus in de natuur ingepast en met een parkeerplaatsje erbij waar  je auto zo goed als in de keuken geparkeerd staat. Ons gedeelte wordt door een bladermuurtje van dat deel van het park gescheiden.
Ik wandel door ons gedeelte van het park. Het hele complex heet Droompark. Zelfs in ons wat ruimer opgezet gedeelte moet ik er niet aan denken hier in de zomer te verblijven als alle villaatjes verhuurd zijn. Wat een herrie moet het dan zijn en wat een barbecue-lucht. Nu is het goed te doen Een op de vijf, mogelijk nog minder villaatjes zijn bezet. Ik wandel een lang rondje en een kort rondje door het park. Mijn conditie staat echte wandelingen in de weg. Sommige villaatjes hebben hun parkeerterreintje zo afgezet dat zelfs het brutaalste Haagse ambassadepersoneel er zijn auto niet kon of zou durven parkeren.
Droompark heet het hele complex. Er is ook een heuse slagboom, die je alleen met een pasje open kunt krijgen. Ook als je er af wenst te gaan, heb je dat pasje nodig. Het complex, ons gedeelte, zou een woonwijkje in een stadsuitbreiding kunnen zijn. Ook daar te veel kavels op een te klein terrein. De slagboom maakt van Droomland bijna een Droomkamp. Zou ook zo maar het decor van een nachtmerrie kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *