Ria’s bar

Mijn actieradius was zeer beperkt de afgelopen dagen. Een wandelingetje over het bungalowpark. Dat was het dan wel. Kleine excersities terwijl de rest van het gezelschap zich vermeide met boswandelingen van meer allooi. Je bent herstellend patiënt, of je bent het niet. Het gaf mij de tijd en gelegenheid mij te verdiepen in mijn boek. Vonk, een treurige liefdesgeschiedenis. Gesitueerd in het 18e eeuwse Nijmegen, waar lijf- en doodstraffen nog vast pandoer waren. Een boek dat ik met graagte opensloeg. Niet alleen om het historische verhaal, maar vooral ook om de boeiende manier waarop Steffie van den Oord het vertelde.
Gistermiddag las ik het boek uit. De dames waren terug van hun wandeling. Het werd tijd voor boodschappen in het belendende dorp. Ik ging mee. Gade zei dat het goed voor mij was er eens even uit te gaan, mij te vertreden, iets van de wereld te zien. Ik was nog nooit in Beekbergen geweest. Beekbergen dorp althans. Ooit was ik wel naar een huisconcert geweest in het buitengebied. Maar daar leer je Beekbergen niet echt kennen, al was het wel zo dat ’tout-Beekbergen’ bij dat concert aanwezig was.
Beekbergen dus. Een winkelstraat met een C1000. Goed voor de boodschappen. Bij de C1000 een partytent. OLIEBOLLEN stond er in chocoladeletters aan de buitenkant. Van bakker Toet uit Apeldoorn. Nummer 4 in de landelijke oliebollentest. We kochten de laatste zak van deze zending. Een kwartier later kwamen er weer duizenden verse.
Bij booschappen doen hoort koffie drinken. Zeker als je uit bent.
De keuze viel op ‘Ria’s bar’. Een bar die bestaat uit een aantal zaken. Meer een horecaverzamelgebouw. Een deel is een cafetaria, een deel werkt als een friettent, er is een gedeelte dat vooral uit een ouderwetse toog bestaat. Wij nemen plaats in een  rustiek ingerichte gelagkamer met schilderingen van jachttaferelen, stoomtrams, robuuste kastelen. Op de tafels liggen Perzische tapijtjes en achter glas-in-looddeuren gaat een feestzaal schuil. Wij zijn de enige gasten,  te vroeg voor de oudjaarsborrel die voor 18.00 uur staat aangekondigd. Een borrel die zelf een dag te vroeg is.
Omringd door meters kerstverlichting genieten we van onze koffie met gebak en vragen ons af wie van de dames die druk doende is nu Ria zou kunnen zijn. We komen er niet uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *