Duurzaam

Ik krijg post van de Postcodeloterij. Ik zal wel niet de enige zijn en het zal ook wel niet de laatste keer zijn. De Postcodeloterij verstuurt heel wat brieven. De meesten hebben een  verontrustende inhoud. Ze waarschuwen me, met veel dik gedrukte letters en het gebruik van bijna alle steunkleuren dat ik de kans misloop op het winnen van een geweldig geldbedrag, mogelijk zelfs een auto of EEN MILJOEN € als ik niet onmiddellijk overga tot het kopen van een nog een lot met de kans op een EXTRA grote prijs. U HEEFT NOG VEERTIEN DAGEN DE TIJD!!!!! De postcodeloterij lijkt nog vasthoudender dan een overtuigde Jehova’s getuige. Hoe vaak heb ik mij zelf al niet te kort gedaan door niet in te gaan op dit GENEREUZE AANBOD. Manmoedig heb ik de meeste enveloppen van de postcode ongeopend bij het oud papier gelegd.Een enkele keer wonnen we iets. Bekers ijs, stroopwafels en een keer zelfs een rolkoffertje in de VROLIJKE postcodekleuren.
En deze week was het weer prijs. Of eigenlijk was het geen prijs maar een cadeau. Ik ben dol op cadeautjes en volgens mij krijgt elke deelnemer dat cadeautje. Een brief met een cadeaukaart ter waarde van € 12,50 te besteden aan duurzame artikelen bij AH. Omdat duurzaamheid hoog in het vaandel staat bij de Postcodeloterij en wij deelnemer zijn worden met deze kaart bedankt.
Ik weet dat ik door niets anders dan goklust gedreven lid van de Loterij geworden ben, maar opeens voel ik mij een weldoener. Gaston van de Loterij schrijft mij dat ik door duurzaam te kopen ergens in de wereld-en vaker dichterbij dan ik denk- mens, dier en milieu help.
Ik naar Albert Heijn, de geactiveerde kaart in mijn knuistje. Ik hoor de mensen fluisteren: “Daar gaat een mensen-, dier- en milieuhelper”. Ik koop duurzame appels en peren en melk en vis en reken deels af met de cadeaukaart. Ik voel me een GOED mens, ik ben lid van de POSTCODELOTERIJ.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *