Dweilen

Door dit blog stel ik nog al wat mensen op de hoogte van hoe het met mij gaat. Ik weet ook dat dat wel eens tot wat verwarring kan leiden want net altijd wordt wat ik schrijf even zorgvuldig gelezen of, laat ik het bij mijzelf  houden, heb ik niet altijd even helder geformuleerd. Zo valt het mij op dat ik de laatste tijd geregeld te horen krijgen dat ik zo goed uitzie. Degene die dat compliment geeft heeft wat verbazing in zijn of haar stem. Waarschijnlijk hadden zij op grond van mijn berichten een krakkemikkig en uitgemergeld iemand verwacht aan te treffen met de schaduw van de dood al over zijn gezicht. En dat blijkt dan alleszins mee te vallen. Vorige week ontmoette ik een oud-collega die mij met verbazing staande hield en mij toevoegde dat hij het zo geweldig vond mij te zien en dat ik kennelijk weer zonder rolstoel kon. Op de een of andere manier was via de plaatselijke tamtam hem het bericht geworden dat ik rolstoelafhankelijk was geworden en nu blij voor mij was mij zonder dat hulpmiddel weer te zien voortbewegen.
Ik heb zojuist voor mijn rugtherapeut een formulier moeten invullen waarmee ik het gemak of ongemak bij zitten, staan of lopen een cijfer moest geven. Zitten kan ik nog als de beste, lopen en staan gaan stukken minder. Ik besprak met haar wat het perspectief was. Er zit weinig progressie in. Nauwelijks verbetering en ik  beschouw haar behandeling als een soepel makende onderhoudsbeurt. In het meest negatieve geval zou je het kunnen hebben over dweilen met de kraan open. Maar dat betekent niet dat je moet ophouden met dweilen, want dan kon de boel wel eens helemaal onder water komen te staan. En de kraan dicht draaien dan? Daarvoor lijkt het leertje te veel versleten te zijn en onvervangbaar vast te zitten.
Ik opper dat ze elke dag even in de vroege ochtend bij mij thuis langskomt om mij te behandelen. Zij vraagt zich af of de verzekering dat vergoedt en dat het anders een kostbare zaak voor mij wordt. Ik probeer het nog op een vriendendienst te gooien.
De volgende afspraak is over 14 dagen. Op haar praktijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.