Eerbetoon

Nu al weer heel wat weken geleden nam ik afscheid van een van de laatste gremia waar ik nog in zat. Het was een werkgroep die zich bezig hield met het plaatsen van literaire teksten op plekken in de stad met de bedoeling dat plek en tekst elkaar versterkten. Wie nieuwsgierig is naar het resultaat kan een en ander bekijken op www.literairebakensnijmegen.nl.
Het afscheid was een mooie avond waar de leden van de werkgroep voor mij een tekst hadden uitgezocht die hen en mij bijzonder aansprak. Die avond kwam ook de toezegging dat die teksten in een klein bibliofiel boekje zouden worden samengebracht als blijvende herinnering aan de plezierige jaren die ik in dat gezelschap mocht door gebracht. De tijd verstreek en ik dacht nauwelijks meer aan de toen gedane toezegging voor een herinneringsboekje. Ik had daar vrede mee, want ach, je weet hoe dat gaat. De weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens.
Vandaag kwam de zaterdagse koffieclub weer bij elkaar. Gade had er bij mij op aangedrongen om samen met haar precies om 11.00 in de boekhandel aanwezig te zijn. Dat bevreemde mij een beetje, want het was eigenlijk prachtig terrassenweer en dan kwam de koffieclub bij voorkeur op zo’n terras bij elkaar. Maar Gade verzekerde mij dat een gekend Nijmeegs dichter gehuldigd zou worden en dat we daar toch even ons gezicht moesten laten zien. Het verwonderde mij dan ook niet de dichter daar aan te treffen, maar zag ook andere leden van de werkgroep waar ik zo lang lid van was geweest. Ook dat kon toeval zijn, maar toen die twee gezelschappen, de koffieclub en de werkgroep, bij elkaar aanschoven bleek het niet om de dichter ging, maar dat het ooit beloofde boekje aan mij werd overhandigd. Boekje doet het kunstwerk dat ik kreeg te kort. Het is een eenmalig kloek exemplaar door de bijzondere door Andreas Hetfeld ontworpen kaft en de fraai gezette teksten, vorm gegeven door Brigitte Slangen. Plus nog een beperkt aantal al even fraaie kleinere edities.
Ik geniet van het eerbetoon en van de aanwezigheid van de koffieclub en de werkgroepleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *