Feestje

De buurman had een feestje. Dat is iets anders dan: de buurman gaf een feestje. Het verschil wordt wel duidelijk, maar eerst wil ik de buurman nader introduceren. Al wordt dat nog een hele kluif. Deze buurman is namelijk een tamelijk nieuwe buurman. Hij woont hier nu een paar maanden, maar eerlijk gezegd zou ik niet meer weten hoe hij er uit ziet. Toen hij naast ons er introk heb ik hem vluchtig een handje gegeven. Hij heeft toen ook vast zijn naam genoemd,  maar die is mij, net als zijn gezicht niet bijgebleven. Als ik hem op straat zou tegenkomen, ik zou hem niet herkennen.
Gistermiddag was er groot tumult in zijn tuin. Onze tuinen grenzen zonder een fysieke afscheiding aan elkaar. Maar ook in die tuin heb ik hem nooit gezien, al was het weer er wel naar om in de tuin van het zonnetje te genieten. Als het maar een beetje kan wonen wij buiten in de tuin. Hij niet.
Buiten in zijn tuin werden een viertal statafels neer gezet op het inmiddels door paardenbloemen overwoekerde  gazon. Een tuinman lijkt hij ook niet te zijn. Kratten bier werden onder een afdakje geplaatst en wij kregen te horen dat zijn vrienden voor hem een surprise-party in elkaar aan het zetten waren ter gelegenheid van zijn verjaardag en ook als house-warming. Hij zou van niets weten. Allengs stroomde de tuin vol met wat ik aannemen zijn familieleden, vrienden en kennissen waren. Ons werd toegezegd dat zij de overlast zoveel mogelijk zouden beperken. Een vage en moeilijk gestand te houden belofte met tientallen feestgangers.
Toen hij binnen kwam, ik neem tenminste aan dat het bij zijn komst was, knalde het serpentine-vuurwerk, dat overstemde het ‘lang zal hij leven’ en legde een veelkleurig confetti-tapijt op zijn gazon.Het feest begon. De muziek zei boenk, boenk,  boenk. Wij konden daarvan meegenieten maar tegen onze bedtijd ging die naar een meer dan aanvaardbaar niveau. De feestmakers hielden zich aan hun woord.
Vandaag ligt er nog een veelkleurig snipperkleed in buurmans tuin. Naast de barbecue een half afgegeten broodje, een stuk worst, een enkel nog niet opgeruimd leeg bierflesje. Kon er nog weleens lang blijven liggen, net zo als de vier statafels die in een lege tuin geen enkel nut meer hebben. The party is over, maar waar is de buurman?Wie is de buurman?

2 reacties op Feestje

  1. De buurman schreef:

    👤

  2. marij schreef:

    Jan wat heb je dit burengebeuren treffend beschrevn. Ik word ook nieuwsgierig naar die nieuwe buurman. Maar misschien is er wel geen buurman, was er gewoon feest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *