End of season

Ik kom terug van mijn veertiendaagse woensdagmiddag zangclubje. Seizoenafsluiting van weer een jaar zangplezier waar we een eigen verzoekprogramma zingen uit ons repertoire dat meer dan 60 liedjes en smartlappen omvat, veel van bedenkelijk allooi met teksten te voor de hand liggend om waar te zijn. Hou en trouw en ogen blauw en wordt mijn vrouw. En dat soort liederen die deels tot het cultureel erfgoed behoren,maar voor een minstens even groot deel zo larmoyant dat je niet kunt geloven dat ze ooit een traan van artistieke ontroering zullen bewerkstelligen. Ons smartlappenkoor het niet voor niets ‘De Jammerlapjes’. ┬áSamen gezellig zingen prevaleert, het geven van een uitvoering staat, als er een bucket list voor het koor zou zijn, in makkelijk ui te gummen potloodlijntjes op die lijst.
Omdat het de laatste bijeenkomst van dit seizoen is zingen we een half uur korter en krijgen we een drankje aangeboden van het bestuur, betaald uit onze eigen contributie. En of het feest niet opkan ook nog twee borrelhapjes per persoon. Dan breekt het gezelschap langzaam op, wordt er veel ‘prettige vakantie’ gewenst en ’tot eind augustus’, als het koor weer samenkomt.
Ik ben met mijn driewielerfiets naar het koor geweest. Als ik weer thuis ben en de fiets, het past allemaal precies, in de gang wil ┬ástallen, krijg ik de deur nauwelijks open. Ik wurm mij langs de voor minder dan de helft geopende voordeur en zie dat een buspakketje de doorgang versperd. Het is een loodzware catalogus van de een relaxfauteuillenfabrikant, met zulk een overdaad aan mogelijkheden, bekledingen en mat van comfort dat en uitgewogen keuze niet mogelijk lijkt. Afgelopen zaterdag zat ik proef in de verkoopstand van die fabrikant en kreeg ik te horen dat als ik mijn NAW-gegevens opgaf ik kans maakte zo’n fauteuil te winnen. Over het toezenden van een catalogus werd met geen woord gerept. Kennelijk heb ik geen stoel gewonnen en blijft het bij heel veel plaatjes van stoelen. Overigens is de catalogus gestuurd aan Mevr. J.Roelofs. Ach ja, het is ‘end of season’, dan is de scherpte er wat af.Maar mocht de stoel op die naam alsnog afgeleverd worden dan denk ik dat zij hem niet zal weigeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *