Energie

Ik kan weer een therapeut aan mijn rijtje behandelaars toevoegen. Ik mocht mij al gekoesterd weten door een huisarts, een praktijkondersteunster, een diëtiste, een fysiotherapeute, een cardioloog, een orthopeed, een oogarts, een tandarts, een mondhygiëniste, een osteopaat en een pedicure. Ja, ik haal mijn zorgverzekeringspremie er wel uit en ben ook binnen de kortste keren mijn eigen risico kwijt. Maar dat weerhoudt mij er niet van op zoek naar teloor gegane gezondheid nog een arts-acupuncturiste aan deze memorabele collectie toe te voegen.
Tijdens een bezoek aan mijn podotherapeut raadde hij mij aan mij eens goed te laten doormeten door een daartoe geschoolde arts om ze eens te zien waar te slechten barricades in mijn lijf zaten. Iets was Gade mij al veel vaker had aangeraden. Zij reageerde dan ook verheugd, toe ik haar vertelde dat ik een afspraak met haar arts-acupuncturiste ging maken. Vandaag was die afspraak. Een paar dag tevoren kreeg ik een uitgebreide vragenlijst waarop ik moest aangeven wat ik allemaal dacht te mankeren, wat ik at, welk littekens ik had en welke behandelingen ik allemaal niet had ondergaan. Toen ik mijn lijstje had ingevuld, heeft Gade dat nog eens kritisch bekeken en aangevuld. Uitgebreid aangevuld. Als ik die lijst zo eens bekijk is het nog een wonder dat ik besta. Een lijf kan toch wel heel veel verduren voordat het uiteindelijk bezwijkt.
Ik was vanochtend keurig op tijd op de afspraak. Eigenlijk een godsonmogelijk tijdstip. Normaal het uur waarop ik nog eens in overweging neem wel of niet op te staan, stond ik nu te wachten voor een nog gesloten praktijk. Precies op het afgesproken uur verscheen de dokter. Op een voor mij wonderbaarlijke en nauwelijks te volgen wijze werd mijn hele lijf doorgemeten. En het viel de dokter en daarmee ook mij niet eens erg tegen. Nu werd ook duidelijk dat Gade tijdens haar visites de dokter ook geregeld over mij had geconsulteerd en wat adviezen had ingewonnen. Daar had Gade dan ook maar gelijk een deel van haar medicijnen op los gelaten en in mijn dagelijks portie yoghurt met blauwe bessen gemengd te hebben. Dat bleek gewerkt te hebben. Ik was nog niet helemaal een hopeloos geval. Ik kan wat extra energie gebruiken. Wie niet?  En daarvoor heb ik de komende weken een paar afspraken gemaakt. We zullen zien wat dat oplevert.

Eén reactie op Energie

  1. Els schreef:

    Goed zo, Jantje, ei-ei-ei-eindelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *