Europa

Ik ben een sterk voorstander van meer Europese samenwerking. Ik ben dan ook blij dat ik geen Brit ben, want dan had ik destijds zeker voor ‘stay’ gestemd en nu met lede ogen moeten aanzien hoe dat land zich terugtrekt achter de krijtrotsen en zich opmaakt voor weer een soort ‘splendid isolation’. Laat duidelijk zijn,ik heb niets tegen Engeland, zelfs niet tegen het Verenigd Koninkrijk, integendeel. Des te meer betreur ik het dat zij met de rug naar Europa lijken te gaan staan, terwijl wij elkaar als klein werelddeeltje zo hard nodig hebben. Ach, eigenlijk was het altijd al een teken aan de wand als Britten over ‘Europe’ spraken daarmee het vasteland bedoelden om duidelijk te maken dat zij er toch op een andere manier bij hoorden of eigenlijk niet bij hoorden. Wat hen en het continent scheidden was veel meer dan de Noordzee of het Kanaal. Engeland lijkt voorlopig voor Europa verloren, hoe vaak we het definitieve vertrek ook uitstellen.
Een paar weken geleden hield ik hier een pleidooi voor een meer Europese aanpak van de verschillende vignetten die je nodig hebt om door de verschillende landen van de Europese Unie te reizen. Nu is er een wildgroet en bepaalt elk land zijn eigen ‘vignettering’ . Het zou toch mooi zijn als er voor al die landen één vignet zou bestaan dat duidelijk maakt in welke (stedelijke) gebieden je in welk land dan ook nu wel of niet mag rijden. En Europa kennende zal het nog wel een tijdje duren voordat we zover zijn.
Vandaag kwam ik er achter dat op een gebied de zaken al keurig op elkaar zijn afgestemd. Uit Parijs kwam een brief voor Gade. Onze auto staat op haar naam en daardoor werd haar duidelijk gemaakt dat wij ergens tussen Metz en de grens met Luxemburg te snel hadden gereden. De mededeling, als mede de betaalinstructies bereikten ons in keurig Nederlands. Er was geen woord Frans bij de bekeuring. Een van ons had in plaats van 70 km/h 82 km/h gereden. Na correctie met 5 km/h goed voor een bekeuring van € 45,-. Het zal vast gebeurd zijn bij een van de vele wegversmallingen waar naar men zegt gewerkt werd, maar geen werkman te bekennen was. Maar agent nr.131683 had de overtreding geconstateerd.
Op het gebied van verkeersboetes is de samenwerking dus al perfect. Beter kan een oprechte Europeaan zich niet wensen.

Eén reactie op Europa

  1. Rein Verdijk schreef:

    Ach Jan, €45,00 is een fooi als je het met onze boetes hier vergelijkt.
    Gewoon inlijsten en als souvenir boven jullie bed hangen!
    In Duitsland is het overigens nog mooier: daar krijg je voor dat geld er ook nog een ‘vakantiekiekje’ bij…. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.