Filmpjes

Gisteren visite gehad. Volledig coronaproef. De eettafel in onze woonkeuken is 1,5×1,5, dus als ik aan de ene kant van de tafel zit en het bezoek aan de andere kant is dat keurig olgens de regels. Of is het volgens een dwingend advies? Dat is mij nog steeds niet duidelijk. Aan de communicatie schort af en toe nog wel eens wat en zelfs de routekaart stuurt je wel eens de verkeerde kant op of spreekt zich zelf tegen. De visite kwam in brokjes van steeds 1 persoon, een ’s middags op de koffie, de ander ’s avonds op de thee. We hadden elkaar lang niet gezien, dus er was veel bij te praten en wij, Gade en ik, kregen veel verrassend leuk nieuws te horen. Nieuws dat ons blij maakte en felicitaties waard was. Felicitaties die wij ook met in achtneming van de voorschriften ( of is het een bindend advies) uitdeelden. Anderhalve meter lijkt dan veel verder dan 150 cm. Ik heb daar steeds meer moeite mee en  het maakt mij kriegel .
Zowel met het middag- als met het avondbezoek komen wij te spreken  over het gebruik van internet en het somtijds vermaledijde zoomen. Dat is toch een povere remplaçant voor het elkaar rechtstreeks in de ogen kunnen kijken. Maar ja, ik doe het er maar mee.
Als ik achter mijn laptop zit overkomt het mij geregeld dat ik bij een filmpje  door een van mijn facebook”vrienden” gepost terechtkom en na dat filmpje gewezen wordt op talloze andere filmpjes. Filmpjes met titels als’ Top 100 places to visit in Europe‘, ‘Most beautifull moment in tennis’, ‘Soviet gymnast Olga Korbut charms the world‘ of ‘De Rotterdamse haven in 1923 in kleur‘ om er maar een paar te noemen. En voor ik het weet ben ik binnen de kortste keren een paar filmpjes verder. Zonde van de tijd, maar schier onontkoombaar. Wie weet misschien is het volgde filmpje wel echt leuk. Als ik deze kleine verslaving opbiecht blijk ik niet de enige te zijn die zich soms zo laat meeslepen. Ook mijn bezoek overkomt dat wel eens. Ik ben niet de enige.
Zo het blog voor vandaag is weer geschreven. Nu gauw even nog kijken naar Crazy goal celebrations in women’s football‘.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.