Sinterklaas

Nee, dit jaar zullen we wel niets aan Sinterklaas doen. De Goedheiligman zal zo goed als zeker stilletjes ons huisje voorbij rijden. We hebben geen afspraak met hem gemaakt. Dat zal sowieso erg moeilijk worden want vandaag bij de reportage over zijn intocht in ons land hoorde ik hem  vanuit zijn riante Pietenpaleis, net om de hoek bij de Dieuwertje Blokkade, meedelen dat hij dit jaar vooral van huis uit zal werken en alleen zijn Pieten er op nachtelijke tochten zal  uitsturen om de schoencadeautjes te bezorgen. Zijn paardje Ozosnel zal het dit jaar rustig hebben. Met het vervoeren van de Sint van de Dieuwertje Blokkade waar de Pakjesboot aanmeerde, naar het paleis lijkt hij het meeste werk wel gedaan te hebben en kon hij in alle rust het defilé dat langs het paleis trok gadeslaan , knabbelend aan het hooi  dat boeren uit Mekkeren met hun zwaar beladen trekkers kwamen aanbieden. Bij die trekkers was er een zonder aanhangwagen, Dat was, leerde verslaggever Jeroen ons,  de publiekstrekker. De Sint werd overladen met geschenken, van Goudse stroopwafels tot Twentse krentenwegge en van Alkmaarse kaas tot Limburgse kolen, zodat de terugreis per boot over een paar weken gegarandeerd is.
Ik heb met genoegen Sints intocht bekeken die voor mij minstens zo leuk was als voor als de kinderen die via hun burgemeester tekeningen voor Sinterklaas gemaakt hadden. Ik geloofde, toch een basishouding rond Sinterklaas, alles wat mij voorgeschoteld werd en was blij mijn geografische kennis te kunnen verrijken door kennis te krijgen van het zich nadrukkelijk op de kaart zettende Zwalk, waar de wereld nu door leek te draaien of kennis te maken met het Friese Bentuderweer.
Ik ben benieuwd hoe de Sint de komende weken zal gedijen met in achtneming van de maatregelen. Gelukkig zal het Sinterklaasjournaal mij daarvan op de hoogte houden. Doe ik toch een beetje aan Sinterklaas en misschien zet ik vanavond toch ook maar mijn schoen. Je weet maar nooit.

Eén reactie op Sinterklaas

  1. Dorry schreef:

    Wat een geweldige intocht dit jaar, wat een creatieve geesten zijn hier aan het werk geweest. Ik kijk ieder jasr, blijf altijd kind, maar deze keer was wel héél bijzonder, ik heb genoten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *