Fitness

Een paar weken geleden kreeg ik een mailtje van een nichtje uit Amsterdam. Ik blijf de kinderen van de broers en en zussen van mijn Ex toch maar gewoon neef en nicht noemen. Ondanks het feit dat een derde van de huwelijken in Nederland misgaat, hebben we nog steeds geen apart woord voor ex-zwagers en dito schoonzussen en hun kinderen. De toevoeging ex vind ik hard en doet vaak geen recht aan de relatie.
Ik kreeg dus een mailtje van een nicht uit Amsterdam. Zij studeert daar iets zeer ingewikkelds en had in het kader van die studie een paar dagen in Nijmegen door te brengen om daar nog weer veel ingewikkelder dingen te bestuderen. De vraag was of zij mogelijk bij ons kon logeren. Gister was het zo ver. De vorige dagen waren de colleges zo vroeg afgelopen dat het de moeite loonde weer naar Amsterdam terug te gaan, maar nu had zij een afsluitend etentje.
Aan het eind van de middag belt ze aan. Ik hompel naar de deur en begroet haar. Ik excuseer me voor de ambiance waarin ik haar moet ontvangen. Mijn woonkamer is sinds een paar uur verandert in een fitnessruimte en wordt nu beheerst door een levensgrote hometrainer. Zoonlief heeft hem een paar uur eerder gebracht en de deskundige overbuurvrouw heeft mij geïnstrueerd hoe het apparaat in het kader van de conditieopbouw te gebruiken. Twee keer per dag 10 minuten om mee te beginnen.
Nicht en ik praten wat bij. Als je elkaar maar zelden ziet is er genoeg om de stand van zaken te updaten. Zij is net terug uit Mexico waar haar zus voor de kerk is getrouwd. Met een heel aardige Mexicaanse tandarts. Een jaar geleden trouwde ik dat tweetal voor de wet hier in Nederland. In Mexico is daar nu de kerkelijke bevestiging van geweest. Een dag voor dat huwelijk zag Nicht ook nog hoe haar zus gedoopt werd. Dat was wel nodig voor een kerkelijk huwelijk. Mexico is tenslotte een katholiek land. Het feest was prachtig geweest.
Vanochtend heeft Nicht zich verslapen. Gade heeft haar nog net op tijd met de auto naar college kunnen brengen. En ik heb mijn eerste rondje gehometraind. Valt nog niet mee na bijna 6 weken bewegingsloosheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *