Jubileum

Het zal de meesten ontgaan zijn, maar gisteren bestond mijn blog drie jaar. Op de dag af. Ik zelf had dat natuurlijk nauwkeurig in de gaten gehouden, maar er op de dag zelf geen aandacht aan besteed. Er waren belangrijker zaken te melden. Dat bleek ook wel op de uitgebreide reactie die ik op mijn schrijfseltje van gisteren kreeg.
Drie jaar lang elke dag, bijna elke dag, een stukje geschreven. Heeft die man niks beters te doen, lijkt dan een gerechtvaardigde vraag? En het antwoord is positief. Ik heb niet veel beters te doen. Wat een geruststellende gedachte. Het is zelfs zo dat het schrijven van die dagelijks iets meer dan driehonderd woorden ook een zinvolle invulling aan mijn bestaan geven. Het zorgt voor orde in de dag. Een orde die niet meer bepaald wordt door werktijden. Ik vind het een van de zegeningen van het ouder worden. En als je dan ook nog een aantal weken gedwongen wordt tot immobiliteit komt er onverwachte rust over jou die weldadig aanvoelt.
Ondanks die rust gebeurde er gisteren ook nog het een en ander. Er viel een vulling uit mijn kies. Daarvoor ga ik dadelijk naar de tandarts om te bezien of er nog enige restauratiewerkzaamheden mogelijk zijn. Daarover morgen vast meer. En toen Gade gisteren weer van een drukke werkdag thuis kwam, stelde zij voor bij een genoeglijk restaurant aan de Waaldijk te gaan eten. Ach, waarom niet. Al was het maar om het 3-jarig jubileum van dit blog te vieren. Dat gevoel werd nog versterkt doordat op het terras ook een van mijn trouwste volgsters zat.
Drie jaar dagelijks een stukje. Dat zijn meer dan 1.000 stukjes. Stukjes die eigenlijk nergens over gaan. Soms een verslagje zijn, soms een beschouwinkje. Er zijn wel eens mensen die zeggen dat ik ze zou moeten uitgeven. In een boekje. Onzin. Daarvoor is het vluchtigheidsgehalte veel te groot. Ik gaf al ooit een bundeltje uit. Hoeft niet nog eens. Is al gebeurd. Bovendien staat alles keurig gearchiveerd op de site zelf. Alle stukjes van 21 augustus 2010 tot en met 22 augustus 2013. Veel leesplezier. Hopelijk net zoveel als mijn schrijfplezier.

5 reacties op Jubileum

 1. Rein Verdijk schreef:

  Gefeliciteerd en sterkte met de vulling. Metaalmoeheid?

 2. Dick Nieuwenhuis schreef:

  Doe zo voort, Jan!!!

 3. Femke schreef:

  Gefeliciteerd lieve buurman met dit 3-jarig jubileum!
  Ga vooral door met deze mooie schrijfsels.

 4. Désirée schreef:

  Wir gratulieren, weiter so!! LG H&D

 5. Joost en Maria (hoewel, zij weet er niets van) schreef:

  Vanuit een verre kustplaats aan Oost- en Noordzee hebben wij je avonturen met genoegen gevolgd. We mogen ons gelukkig prijzen dat wij leven in een tijd en omgeving, waar hulpmiddelen aanwezig zijn voor lichamelijk ongemak en vooral ook een liefdevolle omgeving die zorgt voor steun en toewijding aan een mens met gebreken.
  Gefiliciteerd met je jarige blog en dat die nog maar lang mag leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *