FvD

De werkelijkheid lijkt het uiteindelijk toch altijd weer te winnen van de fantasie. Er zijn tv-series die smeuïg verslag doen van politiek geharrewar, maar waarbij je weet dat de schrijvers zich wel erg hebben laten meeslepen door hun eigen gedachtespinsel en de werkelijkheid daarmee wat geweld aandoen. Ongeloofwaardig maar wel onderhoudend. Ik genoot destijds van House of Cards dat met het vertrek van Kevin Spacey een voortijdig einde kreeg. Die serie volgend dacht ik vaak dat het toch niet waar kon zijn en nam het politieke gekonkel groteske vormen aan.
Vandaag de dag hoef je geen abonnement op Netflix of Videoland te nemen om te genieten van een politiek steekspel waarin meer dolken in een rug worden gestoken dan Shakespeare in zijn beste dagen ook maar kon verzinnen. En er is niets verzonnen, de actualiteit is meer absurd dan welk verzinsel ook.
Als ik de website van Forum voor Democratie (FvD) raadpleeg is er ogenschijnlijk niets aan de hand. De fractie in de Tweede Kamer wordt gepresenteerd zonder dat gewag gemaakt wordt van het vertrek van de een en het afzien van het fractieleiderschap van de ander. Ook wordt een kandidatenlijst voor de komende verkiezingen gepresenteerd waar nog geen gaten in zijn geschoten, terwijl zo goed als de helft al heeft gezegd van die lijst af te willen. En zoals in elke spannende politieke serie  een vleugje romantiek het verhaal goed doet, nemen oud-geliefden nu ook afstand van elkaar. Als een slechte B-acteur laat hij live op tv zijn tranen daarover vloeien. De fractieleider en het meisje. Een spannende aflevering in deze reality soap, waar geen letter van gescript is. Er is een minpuntje aan deze groteske serie. Dat is het gebrek aan dialoog. Nu is het nog veelal een monoloog in een rommelig decor van half opengeschoven gele gordijnen. Een tweespraak, dat zou mooi zijn, maar zal waarschijnlijk binnen de kortste keren ontaardden in een onverstaanbaar tegen elkaar in praten.
Ik ga weer verder kijken naar de volgende afleveringen. Waarschijnlijk te zien in M, Beau of Op1. RTL-Boulevard, waar het verhaal eigenlijk thuishoort, zal in de vooravond wel een preview geven.

Eén reactie op FvD

  1. Rein Verdijk schreef:

    Baudet, de huil van Minerva

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.