Gasten

Wij gaan er even tussenuit. Vanmiddag vertrekken we. Gade, de overbuurvrouwen, een vriendin. Het wordt geen verre bestemming. We reizen niet naar het andere eind van de wereld. We blijven zelfs in de provincie. Je hoeft niet ver weg om er even uit te zijn. Gade is de koffers aan het pakken. Twee kleine koffertje zijn het eigenlijk maar en twee toilettassen en de laptop. En wat boeken. Voor mij wordt dat ‘Vonk’. Nijmeegs op en top en in een heel mooi ritme geschreven. Voor de zekerheid ook nog het boek over het eiland Decima, waar ik met grote onregelmatigheid in lees. De overburen nemen in ieder geval het spelletje ‘regenwormen’ mee. Zij hebben ook al al sterretjes ingekocht om het nieuwe jaar in te luiden. Geen vuurwerk. Dat was ooit, nu niet meer.
Ons huis blijft goed bewaakt achter. Op de eerste plaats is er Thomas, die nauwlettend in de gaten zal houden wat er de komende dagen allemaal gebeurt. Vanuit zijn vaste plaats in de vensterbank zal hij alles in de gaten houden. Als er tenminste niet te veel en te hard geknald wordt. Dan is hij met grote schrikogen onder de bank te vinden. Hij wordt deze week verzorgd door de gasten die van ons huis gebruik maken. Het zijn vrienden van een buurvrouw, die een slaapplaats zochten. Ons dubbele huis daar uitstekend geschikt voor. We delen die ruimte graag met anderen als het zo uitkomt.  Gasten van over de hele wereld en zeker in de kersttijd hoor je met die ruimte mensen van dienst te zijn. De gasten van nu, die ook er voor zullen zorgen dat Thomas op tijd zijn natje en droogje krijgen, dat is de tegenprestatie die wij vragen voor het gebruik van het huis, wonen in Frankrijk en zijn hier even een weekje op familiebezoek. Zij zorgen, zoals al onze gasten, voor zich zelf.
Over een paar weken komen er weer gasten uit Kreta bij ons logeren. Het huis nodigt daartoe uit en wij vinden het ook prima. Het is ook nog gezellig ook. Verhalen van ver, aanspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *