Gedoe-2

Onder de titel ‘Gedoe’ deed ik onlangs gewag van onze overstap naar een andere bank. Een bank die wij veronderstellen zorgvuldiger met ons geld om te gaan dan de buitenlandse bank waarop wij tot dan toe ons geld gestald hadden. Dat opzeggen van die rekening was een fluitje van een cent. IJverig stortten wij ons op het aanvragen van een gezamenlijke spaarrekening elders. Dat lijkt een op het oog gemakkelijke procedure, maar een tikfoutje en je wordt weer teruggeplaatst naar af en kunt de hele proces weer van voren af aan beginnen. En dat alles dubbelop, want ook de gegevens van de mede-rekeninghouder moeten ingevuld worden. Er worden kopieën van ID-kaarten opgestuurd, digitaal. Haarscherpe afdrukken zijn het maar toch krijgt Gade de mededeling dat haar afdruk niet helder is en of we die dan maar niet digitaal, maar gewoon per post willen opsturen. Dat kan naar een antwoordnummer, de bank neemt de portokosten voor zijn rekening. Dat doen we per kerende post, nu zo’n drie weken geleden en dan horen we vervolgens niets. Het blijft van bankzijde oorverdovend stil.
Vandaag bellen we de bank. Via de mail kregen we een keurige bevestiging van de gegevens de we hadden ingestuurd, maar geen banknummer of een ander bewijs dat wij als rekeninghouders aanvaard werden. Er zijn nog zeven wachtenden voor mij. Na een paar minuten een uiterst vriendelijke stem.Wat zij voor mij kan doen? Nadat zij zich er van overtuigd heeft dat ik degene ben die haar belt, gaat zij in mijn dossier op zoek en vraagt wat mijn IBANnummer bij hen is. Dat is nou net het probleem, dat heb ik nog niet, want dat moet ik ven hen krijgen. “O ja, natuurlijk.” Ik vertel haar het verhaal over de geweigerde digitale kopie van Gades ID. Mijn versie daarvan blijkt niet overtuigend genoeg. Of ik mevrouw er maar even bij wil halen. En ook van Gade wordt gevaagd te bewijzen dat zij het is door wat persoonlijke gegevens te toetsen. De bankjuffrouw met de uiterst vriendelijke stem speurt verder in het dossier en ja hoor  de papieren kopie van Gades ID daarvan is goed binnengekomen. Zij snapt niet dat er verder geen actie is ondernomen en ons nog geen IBANnummer is verstrekt. “Ik ga wat mensen aan hun jasje trekken en o ja, wat fijn dat u bij ons gaat bankieren. Ik bel u zo gauw mogelijk terug.”
Dat hoop ik ook en ook dat ik geen stukje ‘Gedoe-3’ hoef te schrijven.

1 reacties op Gedoe-2

  1. Jettie schreef:

    De dagelijkse kreet van alle kanten: ” we zijn weer langzaam aan het opstarten” en ” onze medewerkers werken vanuit de thuissituatie” Tel uit je winst……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *