Gemengd nieuws

Soms is er op een dag iets dat er echt uitspringt. Iets dat je intens bezighoudt, dat je verdrietig, boos of vrolijk maakt. Of dat je verbaast. Maar er zijn ook van die dagen die gevuld zijn met kleine dingen, waarvan geen het waard lijkt uitvergroot te worden, maar allemaal samen een bezige dag maken. Het begon al vroeg met wat nadere berichten op de mail rond de beoogde laureaat van de Burgemeester Dalesprijs. Ik ben lid van de jury en de jurysecretaris had midden in de nacht nog wat gemaild over zijn contacten met de uitreikende instantie van de prijs. Daardoor leek het of de vergadering nog steeds aan de gang was.
Om 10.00 uur moest ik in het stadhuis zijn. Ik ben op tijd en drink een kop koffie bij de secretaresse van de burgemeester. Er is nog niets bekend over de benoeming van een waarnemer. Ik ben in het stadhuis om een partnerschapsregistratie te doen, maar er stond ook al heel lang rond die tijd een afspraak om met de betrokken ambtenaar te praten over de plaatsing van weer een literair baken op een nogal spraakmakende en veel overleg vergende plek. De registratie ging zo vlot dat ik nauwelijks te laat bij het vergaderingetje was. Ik loop nog even op mijn oude afdeling binnen en hoor dat er een waarnemend burgemeester benoemd is. Niemand van de vroegere collega’s heeft ooit van hem gehoord. Ik heb hem wel al eens ontmoet, maar kennen is een te groot woord.
Weer thuis, weer mails over de Dalesprijs en dan hup naar de zangles. De juf raadde mij aan de les op mijn iPhone op te nemen. Dat kon alleen maar in brokjes van 5 minuten. Het terugluisteren van de les is een ontluisterende bezigheid. Los van het feit dat het instuderen van een lied meer het fileren van het zangstuk is, leert het terughoren mij dat er nog veel te leren is. Ondanks het van tijd tot tijd enthousiaste commentaar van de zangjuf, gelardeerd met de nodige opbouwende kritische noten, blijf ik vooral mijn weifelende stem horen op zoek naar de juiste klank. Het is goed dat ik zingen zo leuk vind, anders zou ik er mee ophouden.
Er gebeurde gisteren van alles en ook weer niets. Mooi leven is dat.

1 reacties op Gemengd nieuws

  1. babette degraeve schreef:

    Beetje spanning af en toe,…wel zo prettig!
    x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *