Gordijnen

Ik slaap in alle standen en ook de lichtsterkte maakt mij niet uit. Ik ben een trouwe volgeling van Morpheus en zijn tempel hoeft voor mij geen goed verduisterde slaapkamer te zijn. Ik aanbid hem overal waar het mij uitkomt en met steeds meer overtuiging. Zeker sinds ik las dat een nieuw medicijn het ontvankelijk voor een dutje zijn als mogelijke bijwerking heeft. Maar ik weet dat elke placebo waarvan mij gezegd zou worden dat die de werking van een slaappil zou kunnen hebben bevorderlijk voor een slaapje, een dutje, een geknapt uiltje is. Een pilletje dat alleen maar wat krijt bevat en geen enkele bijwerking heeft, het zou mijn slaap bevorderen. Slapen is mijn hobby. Een hobby die ik tot in de finesses beheers.
Gade vond het al tijden te licht in onze slaapkamer. De gordijnen lieten naar haar zin veel te veel licht door. Mij hoorde je niet klagen, maar zij wilde graag gordijnen met een binnenvoering  die iets meer licht zouden buitensluiten dan de nu al decennia oude dunne exemplaren die nog steeds hun weliswaar tanende dienst bewezen. Volgens Gade lukte het hen steeds minder het licht buiten te houden en de nacht te laten voortduren. Er moest vervanging komen. Mij maakte het niet uit. Slaap is slaap.
Vandaag zijn de nieuwe gordijnen binnengekomen en opgehangen. Ik heb ze nog niet echt kunnen testen en bovendien ben ik geen goede maatstaf. Ik slaap zelfs onder een zonnebank. Bij wijze van spreken natuurlijk, want daar kleven weer heel andere bezwaren aan.
Nu had ik mijn middagdutje als ijkmoment kunnen gebruiken.Maar net voor ik dat wilde gaan doen, zette ik mij nog even op de bank in de tuin. Even genieten van het weelderige groen, maar voor ik dat goed en wel zag was ik al vertrokken, heel ver weg. Gehuld in de lome warmte van onze tuin. Ik heb geen gordijnen nodig. Ik slaap een gat in de middag.

1 reacties op Gordijnen

  1. Elly van Loosbroek schreef:

    Graag en overal kunnen slapen zit in de familie Van Loosbroek, ik hou er ook zo van en kan het goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *