Halve prijs

Het is bepaald niet mijn hobby, maar af en toe ontkom ik er niet aan om nieuwe kleren te kopen. Meestal is het Gade die met subtiele bewoordingen duidelijk maakt dat het misschien wel eens tijd zou kunnen worden voor iets nieuws. En nu de herfst echt aan het doorzetten lijkt is het misschien raadzaam het dunne zomerjackje  te vervangen door een iets meer weerbestendige korte jas.
Na de gebruikelijk zaterdagochtendkoffie in de plaatselijke boekhandel spreken Gade en ik af elkaar te treffen bij mijn zo goed als vaste kledingleverancier. En ondanks mijn geringe liefde voor het kopen van nieuwe kleren, -vooral het passen, kleren aan, kleren uit, weer aan, weer uit, etc, is niet mijn favoriete bezigheid- staat mij een bezoek aan de kledingzaak niet tegen. Het is een mooie zaak, waar men mij bij name kent. Aardig personeel en een uiterst charmante eigenaresse. Die begroet mij bij binnenkomst allerhartelijkst. Ik vraag of Gade al gearriveerd is. Zij fietst beduidend sneller door de binnensteedse zaterdagdrukte dan ik met mijn driewieler en ik verwachtte dat zij er al lang zou zijn. Maar nee, zij is nog niet gesignaleerd. “Kopje cappuccino?”, biedt de eigenaresse mij aan om het wachten wat te verzachten. “Graag.” Ik wacht en app Gade dat ik al enige tijd gearriveerd ben op de plaats van de afspraak. Ik bel haar ook. Spreek dezelfde boodschap in. Intussen weet bijna het hele personeel dat ik mijn vrouw kwijt ben. Omstandig wordt er met mij meegeleefd. Als mijn cappuccino op is en ik besloten heb om zonder de adviezen van Gade mij te laten voorlichten over een nieuw jack komt ze binnen. “Waar was je nou?”, vraagt ze. Geheel naar waarheid antwoord ik: “Hier, dat hadden we toch afgesproken.” Ze vertelt dat ze een oud-collega was tegengekomen en mij niet langs had zien zoeven.
Ik pas wat jacks. Ik ben duidelijk te kort voor mijn gewicht, maar het lukt toch. Mouwen wat innemen. “Nog iets van uw dienst?”, vraagt de verkoper. Met het aankoopbewijs van ook nog twee broeken (tweede halve prijs!!!) verlaat ik het pand en zwaai nog even naar de eigenaresse. Volgende week zijn de mouwen van het jack aangepast en vier broekspijpen ingekort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *