Huisje

De taken zijn bij ons thuis niet altijd even haarscherp verdeeld. We koken allebei, de een bemoeit zich meer met de wasmachine, de ander met de vaatwasmachine. Het buitenzetten van de vuilniszakken kent geen vaste rolverdeling. Duidelijk is wel dat de tuin Gades hobby is, ik mag daar graag naar kijken. Zowel naar Gade, als naar de tuin. Naast de tuin is Gade ook nog duidelijk hoofdverantwoordelijke voor het kiezen van vakantiebestemmingen. Zij is niet voor niets Hoofd Huisjes. Zij gaat daarin zeer intuïtief te werk en slaagt er sinds jaar en dag in ons beide op de mooiste en verrassendste plekjes te brengen. Huisjes in Italië, Bourgondië, de Bourgogne, Bretagne, Normandië, de Alpen, in Wales en Engeland, in Spanje. Ik ben een volgzaam type, maar kan dat ook met een gerust hart zijn. Gades keuzes stelden mij nimmer teleur.
De afgelopen maand was Gade weer ijverig aan het zoeken. Zowel in Engeland als in Frankrijk. Maar vaak kreeg ik te horen dat zij er nog niet uit was. Ik zei al dat Gade dan puur intuïtief te werk gaat, maar dat er, ondanks de vele sites die zij bezocht geen klik was. Er sprong bij haar geen vonk over. Dat betekende ook dat ik nog geen gedetailleerde informatie kreeg, maar het bij vage algemeenheden bleef als: “Lijkt jou de Bourgogne ook wel wat dit jaar?” Ik vind op dat gebied alles goed, dus waarom de Bourgogne niet. Ik heb goede herinneringen aan dat gebied. Een huisje dat haar wel wat leek, bleek bezet in de tijd dat wij konden. Gades agenda is in deze bepalend. Dus werd er verder gezocht.
Gisteravond, voor het laatste deel van de serie over Heineken begon, deed Gade een verrassend voorstel. Ik had grappenderwijs wel eens gezegd dat ik opteerde voor een huisje in Drenthe. Gade kwam met Friesland. Via een advertentietje in de Volkskrant kwam zij bij een vissershuisje in het dorpje W. Daar hebben we nu een optie op. De Friese eilanden liggen dichtbij en een ander wervende tekst is dat het huisje aan de Elfstedentochtroute ligt. Ik kan niet schaatsen, maar alles is te leren. Ik begin met oefenen. Wij wachten op bericht van de verhuurder.

1 reacties op Huisje

  1. Peter Weldring schreef:

    Jan je hebt een persoonijke coach op leuke specials van vakantiebestemmingen. Hoe geweldige is dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *