Huwelijksklokken-2

Het gebeier van de klokken heeft ongekende hoogten aangenomen. In het hele huis ware, zou het meer dan een beeldspraak zijn, het gelui te horen. Dat begon gistermiddag al, toen twee van de ceremoniemeesters, beladen met uit te vouwen slingers en op te blazen ballonnen arriveerden. Met vaardige hand toverde ze onze huiskamer om in een ontvangsthal met echte statafels, spanden guirlandes van de en kant van de kamer naar de ander en hingen toefjes ballonnen op. Onze tv-bank kreeg een andere plaats zodat wij ’s avonds het journaal keken vanaf een voetenbankje en een bureaustoel. Nog groter was de verrassing toen de bel ging en voor de deur een van de zeer gewaardeerde gasten, helemaal uit Zuid-Afrika, stond met de mededeling dat ze het weer zo leuk vond een paar dagen bij ons te logeren. Waarschijnlijk had ik in de tientallen zich steeds weer wijzigende afspraken rond de bruiloft iets gemist, maar uiteraard was ze welkom, meer dan van harte zelfs.
In het hele huis hangen slingers, witte hartjes, rode hartjes. Gade heeft boeken uit de kast gepast en her en der neergelegd. Allemaal boeken met iets van liefde in de titel. Geeft een mooi litterair accentje.
Laat in de avond wordt er weer gebeld. Een van de bruiden komt nog een doosje brengen, met daarin een slinger. Of wij die willen ophangen op de kamer waar haar aanstaande zal worden behandeld door de schoonheidsmaaksters. Het blijkt een slinger te zijn die nog helemaal in elkaar gezet moet worden. Gade en ik vlechten met liefde een warme boodschap.
Terwijl ik deze regels schrijf wordt op Gades werkkamer een van de bruiden nog mooier gemaakt dan ze al is, zodat de bijna doorwaakte nacht haar niet meer is aan te zien. De andere bruid wordt in haar eigen huis onder handen genomen door de kapster en de visagiste. Nog een paar uur en dan zullen de eerste gasten komen. Staat de koffie klaar en zijn de worstenbroodjes opgewarmd. Dan zullen de corsages opgespeld worden, zal het feest beginnen.
De zon schijnt stralend. Ik blader mijn tekst nog eens door. Het zal een mooie dag worden.

1 reacties op Huwelijksklokken-2

  1. Henk schreef:

    Prachtig beeldend geschreven. Mooie dag gewenst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *