Jordy & Jordy

Ik heb de deurbel niet gehoord. Gade wel. Vanuit de verte hoor ik praten. Het is vast geen verkoper van stroom of iets dergelijks of een fondsenwerver voor een of ander goed doel. Want voordat soort volk de eerste zin heeft afgemaakt snoert Gade de spreker zijn mond met de mededeling dat zij niets aan de deur koopt of op eigen wijze de diverse goede ondersteunt. Binnen de dertig seconden stuurt Gade hen weg met de oprechte wens voor meer succes elders. Maar nu hoor ik het gesprek voortkabbelen. Dan moet het wel een bekende zijn. Ik ga eens poolshoogte nemen.
Als twee mannen van elkaar kunnen verschillen zijn het deze twee. De een is kolossaal groot en dik, de ander is twee koppen kleiner, schriel bijna. Alleen op uiterlijk al stellen zij als duo Oliver & Hardy  in de schaduw. De ene is een goedlachse Limburger, de ander een zuinig kijkende Tukker. Zij lijken een show voor twee heren op te voeren, elkaar in de rede vallend,  verbeterend, bevestigend. Gades aanvankelijke idee te doen te hebben met twee vasthoudende Jehova’s-getuigen klopt van geen kanten. Nee, ze hebben voor ons als Ziggoklanten namens Ziggo een prachtig aanbod. Gezamenlijk dreunen zij de voordelen op, sneller internet, meer kanalen, betere service, 1 maand gratis. Het lijkt allemaal te mooi om waar te zijn en dan is er ook nog de besparing van € 5,- per maand. De enige tegenprestatie is dat we een jaar langer Ziggoklant moeten blijven. Elke opmerking van de een wordt door de ander met heftig knikken bevestigd. Herhaaldelijk moeten ze van tablet wisselen want de dunne heeft zijn computer niet geüpdatet. “Ach ja, het is en blijft een Tukker”, excuseert de Limburger zijn collega. Ik zie hoe de pot de ketel verwijt dat hij zwart ziet en zeg dat ook. De Limburger laat weer en schaterende lach horen, de Tukker zegt zachtjes; “Lheuk”. Wij krijgen steeds meer het idee dat er ergens een verborgen camera deze sketch staat op te nemen. “Kon best eens zo zijn”, bulderlacht de een, “Jha zheker” bevestigt de ander.
Gade, die zich aan de deur nooit laten bekeren, is om en ik ben niet tegen. Het contract wordt getekend. “En als er nog vragen zijn kunt u bellen. Vraagt u dan maar naar Jordy. Zo heten we allebei, echt waar.”
Lachend sluiten we de deur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *