Kerstmis in Drenthe-3

Mijn stukje gisteren had eigenlijk ‘Kerstmis in Drenthe-2’ moeten heten. Maar toen dat al geplaatst was onder de titel ‘Regenboog’ realiseerde ik me dat ik vergeten was dat ik het stukje daarvoor ‘Kerstmis in Drenthe-1’ genoemd had. Ik was van plan om de stukjes vanuit die vakantieprovincie allemaal het zelfde te noemen, gevolgd door een cijfer. Maar ja, het is vakantie en dan leef je toch in iets andere modus. Het stukje van vandaag had net zo goed ook ‘Blokhut’ kunnen heten, want vandaag waren Gade en ik even in een blokhut te gast. We zijn namelijk niet met ons tweeën in Drenthe. Ook Ex en Dochterlief met aanhang zijn overgekomen om een paar dagen kerstvakantie  met ons te vieren. Ex verblijft in een hotel op een fikse steenworp afstand. Dochterlief en de haren dachten een blokhut op een camping gereserveerd te hebben, nog minder dan die eerdere steenworp van het huisje waar Gade en ik op Gijs de kat passen. Maar dat bleek niet zo te zijn, want eenmaal in Drenthe aangekomen bleek zij een verkeerd adres gekregen te hebben en reserveerde zij eerder een blokhut op een camping nabij de Bosweg en dat is toch echt iets anders dan in de buurt van de Bosrand, waar ons huisje staat. Ons huisje staat in het brinkdorp D, dochters blokhut acht kilometer verderop in het Shakespearedorp D.
Gisteren vierden we op gepaste wijze Tweede Kerstdag. Samen eten en kouten, zoals het hoort en vanochtend op een verder verlaten camping bij Dochter in haar blokhut op de koffie. Het is druilerig weer, maar het blokhutje is genoeglijk warm gestookt. Een minihuisje met een woonkamertje en twee slaapkamers en een toilet. Voor de douche moet een eind gelopen worden naar het andere eind van de camping. Het is jammer dat het weer er niet naar is anders konden we buiten op de veranda zitten die wel vier keer zo groot is als de woonkamer.
Met een beetje fantasie zou je in de blokhut ook het stalletje van Bethlehem kunnen zien. Het is tenslotte derde Kerstdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *