Keuring-2

Ik had er nog niet op gerekend. Vrij kort geleden kreeg ik van de afdeling neurologie te horen dat het nog wel een paar maanden kon duren voordat ik aan de beurt was voor een afspraak over mijn keuring gemaakt zou worden. Ik ben bezig mijn rijbewijs te verlengen en gezien mijn leeftijd en kwalen gaat dat gepaard met een aantal extra keuringen. De vertraging lag dus niet bij het CBR, maar vooral bij de polikliniek van het ziekenhuis die hun prioriteiten begrijpelijkerwijs in deze coronatijd nu net niet bij rijbewijskeuringen hebben liggen. Toch was het een horde die wel degelijk genomen moest worden. Ik pleegde wat overleg met het CBR en termijnen werden verlengd. De druk was van de ketel, zeker als ik gebruik zou kunnen maken van de coulanceregeling dat ik met mijn verlopen nog een tijdje zou mogen doorrijden.
Eind vorige week moest ik de polikliniek voor iets anders bellen. Informeerde toen ook of er zicht was op een keuringsafspraak. De was er bij lange na nog niet, maar als er een plaatsje vrij zou komen , zou er aan mij gedacht worden. Ik vind het altijd fijn er als er mensen zijn die aan mij  denken.
Gisteren aan het eind van de middag krijg ik een telefoontje. Of ik morgen ter keuring kan komen. Om 08:00 uur! Voor mij is dat nog in het holst van de nacht, maar ik zeg geen nee. Opnieuw dan onder aan de wachtlijst te komen trekt mij ook niet.
Het is nog pikdonker als ik  naar de dependance van het ziekenhuis in het nieuwe deel van de stad rijd. Ik verwacht een uitgebreide keuring, waar mij het hemd van het lijf zal worden gevraagd en ik allerlei testen en testjes moet doen. Ik denk wel een uurtje bezig te zijn. Ik maak mij er een beetje sappel over. Mijn rijbewijstoekomst hang er vanaf.
Ik ben keurig op tijd, de onderzoekende neuroloog ook. 10 minute later sta ik weer buiten Ik heb met mijn ogen zijn vinger moeten volgen, met mijn ogen dicht het puntje van min neus aangewezen, over een rechte lijn moeten lopen en bevestigend geantwoord op zijn vermoeden dat ik het redelijk wel maak wat mijn parkinson betreft. De arts zal zijn bevindingen naar het CBR sturen. Ik wacht af.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *