Kongsi

Het is een paar minuten over zes. Het is niet duidelijk of er nu, over drie uur, wel of geen avondklok meer geld. Vanochtend heeft de voorzieningenrechter uitgesproken dat er geen wettelijk fundament is voor het instellen van een avondklok en dat daarom iedereen ook na negen uur met een gerust hart de straat op kan gaan. Al is een gerust hart in deze door de pandemie beheerste tijden ook maar een zeer relatief begrip.
Tegen die uitspraak is de Staat in beroep gegaan en daar is prompt het Hof voor bij elkaar gekomen om over dat hoger beroep te oordelen. Ja, het recht kan in ons land heel snel zijn beloop krijgen. De voorzitter van het Hof is echter gewraakt door de Stichting Viruswaarheid en over dat wrakingsverzoek buigt zich nu de wrakingskamer.
Ondertussen is het volstrekt onduidelijk of er nu wel of geen avondklok meer is ingesteld. De politie heeft aangekondigd dat zij er streng op zal toezien dat de maatregelen in acht genomen worden en avondklok of niet bijeenkomsten zal verbieden. Supermarkten zullen de avondklok wel handhaven en zo weet straks niemand meer waar hij en zij aan toe is. Op NU.nl volgde ik live het wrakingsverzoek. Spannende televisie waarbij ik mij wel afvroeg wie¬† er in ons land nu eigenlijk de baas is. Heeft het kabinet het voor het zeggen of is het de rechter die zo’n besluit kan toetsen en van tafel kan vegen. Of is de Stichting Viruswaarheid degene die meent het bij het rechte eind te hebben in in principe tegen elke maatregel om de pandemie in te dammen fulmineert. Een stichting onder leiding van Willem Engel die in zijn opvattingen de PVV en FvD aan zijn zijde treft.
Op zo’n moment vraag ik mij af waar ik banger voor ben, het virus of de kongsi¬† die zich tegen elke anti-virus-maatregel Lijkt te verzetten.
De wrakingskamer beraad zich nog steeds, het is kwart voor zeven. Ik ga de deur niet meer uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.