Koorts?

Veel drinken. Heel veel drinken. Grote glazen, ijsblokjes erin, schijfje citroen. Het koele glas laat een bijna perfecte cirkel op het bureau na als ik het glas optil. Ik zet het glas precies op de vochtige cirkel terug. Het is het belangrijkste wat ik vandaag doe. Voor de rest is het parool rustig aan doen, heel rustig aan doen. En binnen blijven. Binnen is het toch een paar graden koeler dan buiten. Koeler, lees minder heet. De ventilator geeft een idee van koelte, maar de lucht die verplaatst wordt is warme lucht.Maar het geeft toch het idee dat je iets aan de warmte doet.
Ik vraag me af hoe warm het eigenlijk is.Maar in ons boshuis is geen thermometer voorhanden. Wel hebben we een koortsthermometer bij ons. Hoort bij de standaarduitrusting in de toilettas.Je weet immer maar nooit wat er kan gebeuren. Voel je je wat beroerd dan wil je dat, ook op vakantie, bevestigd zien door de koortsthermometer. Om te zien of het wel meevalt of dat er echt iets aan de hand is. Volgens mij moet het met deze temperaturen mogelijke zijn om met een koortsthermometer nu na te gaan hoe warm het buiten wel is.
Proef: ik waag mij buiten in de verzengende hitte en druk op het on-knopje van de koortsthermometer. Die loopt langzaam op, neemt de tijd om op de hoogste waarde te komen en stopt pas bij 36.5° Celsius. De aarde heeft nog net geen koorts, maar is wel degelijk oververhit.
In het water in mijn glas zijn de ijsklontjes inmiddels gesmolten en de vochtcirkel is opgedroogd. Morgen wordt het draaglijker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *